Удължаване с 2 месеца на абонамента със стикер за платено

...
Удължаване с 2 месеца на абонамента със стикер за платено
Коментари Харесай

Удължават паркирането в София

Удължаване с 2 месеца на абонамента със стикер за платено локално паркиране оферират столични общински съветници.  В предлагането на ръководителя на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера и членовете Радослав Влахов и Борислав Борисов е включено и понижаване на таксите за „ Служебен абонамент “. То ще бъде прегледано на идващото съвещание на съвета на 28 май.

Според отчета на ръководителя на групата „ Патриоти за София “ и съветниците от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили все още на анулация на „ синя “ и „ зелена зона “ в центъра е имало към 28 000 души със стикери за локално платено паркиране. Не дребна част от тях действително не са можели да паркират колите си наоколо до домовете си.

Наблюдения на Центъра за градска подвижност демонстрират, че е имало дни със 100 и над 100 % пълняемост на паркоместата, в това число и при нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Предложението, което ще бъде гласувано от Столичния общински съвет е срокът на винетните стикери за локално платено паркиране да бъде продължен с 2 месеца, а хората, които имат подписани контракти за „ Служебен абонамент “ да бъдат освободени от такса за интервала, в който почасовото платено паркиране в центъра беше анулирано.

Ползвателите на „ Служебен абонамент “, които са сключили контракт преди 18.03 т.г и той е за интервал на деяние след тази дата да бъдат освободени от заплащането на сумата до приключването на контракта, само че не за повече от 1 месец и 19 дни. 

Клиентите на Центъра за градска подвижност, които имат  подписани контракти след 18 март ще бъдат освободени от задължението да заплащат до 6 май т.г., гласи предлагането в отчета на съветниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР