Удължаване на срока на проекта за обновяване и модернизиране на

...
Удължаване на срока на проекта за обновяване и модернизиране на
Коментари Харесай

Мащабни ремонти блокират Търговище, искат удължаване на проект за удобство на гражданите

Удължаване на периода на плана за възобновяване и модернизиране на градската среда по „ Региони в напредък ” ще изиска Община Търговище, с цел да не се блокира придвижването в по-голямата част от града поради огромните  ремонти на обекти от уличната, просветителната и спортната инфраструктура. Целта е да се обезпечат естествени условия на работа на изпълнителите и улеснение на жителите за напредване, защото редом се вършат съществени улици и това затруднява превоза.

По плана се прави кръгово на едно от най-натоварените кръстовища, което е на бул. ”Митрополит Андрей ”. Паралелно се рехабилитират 3 км от републикански път, който минава през града и през новото кръстовище. Изгражда се нова свързваща улица с прилежащи паркинги, зелени зони и тротоари. Това затруднява достъпа на коли, в това число и на профилирани коли към половината град. По тази причина работата по другите планувани по плана обекти – две улици, водещи към околовръстното на Търговище, съществена на пазара и възобновяване на зони от квартал са в предварителен стадий със стартирали действия и ще се довършат идната година. Няма да има излизане от периодите за строителство и смяна на параметрите, увериха в Общината.

Те желаят удължение, защото градът сега е строителна площадка и в малко време започнаха поправки на обекти за над 20 млн. лева Работи се също по учебно заведение, две градини и ясла, ремонт на спортна зала, създаване на тенис кортове и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР