Удължаване на автобусна линия 73. За това настояват от Спаси

...
Удължаване на автобусна линия 73. За това настояват от Спаси
Коментари Харесай

Предлагат удължаване на автобусна линия 73 в София

Удължаване на автобусна линия 73. За това упорстват от " Спаси София ".

Днес общинският консултант Борис Бонев внесе в Столичния общински съвет отчет, с който предлага линията да се трансформира в съществена транспортна опция за южните региони на столицата.

Предлага се тя да бъде удължена от кв. " Гоце Делчев " до УМБАЛ " Св. Анна " през значими транспортни точки, като метростанция " Витоша ", " Хладилника " и бул. " Цариградско шосе ".

Според " Спаси София " изгодите от удължаването на линията са доста, тъй като тя се трансформира в рингова линия, даваща доста връзки с останалите натоварени линии на градския превоз и метрото.

Автобус 73 ще свързва шест радиални булеварда, две метролинии и три офис зони - при бул. " България ", на " Хладилника " и към бул. " Цариградско шосе ".

За да се обезпечи по-бързо пътешестване, се предлага линията да се движи като експресна в част от маршрута - в сектора сред " Хладилника " и хотел " Плиска " рейсовете ще пропущат едва натоварените спирки, като телевизионната кула, и ще се движат в директните платна за придвижване. Освен това препоръчаният продължен маршрут на линия 73 ще покрива до момента необслужени територии , като сектора от бул. " Тодор Каблешков ", пробива към болница " Токуда " и връзката сред булевардите " Цариградско шосе " и " Пейо Яворов ".

Идеята на " Спаси София " е била подкрепена от четирите районни кмета, през чиито региони минава удължената линия - " Овча купел ", " Витоша ", " Триадица " и " Лозенец ".

Бонев показва, че се надява отчетът да бъде подсилен на идващото съвещание. В сички предпоставки за сполучлива линия са налице - обслужване на значими точки и квартали, пряк маршрут, бързо напредване и политическа воля , обобщава той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР