Удължаваме извънредната епидемична обстановка с още един месец. Това обяви

...
Удължаваме извънредната епидемична обстановка с още един месец. Това обяви
Коментари Харесай

Борисов: Удължаваме извънредната епидемична обстановка с още един месец

Удължаваме изключителната епидемиологична конюнктура с още един месец. Това разгласи на ексклузивен брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов и посочи, че това ще стане със заповед на министъра на опазването на здравето.

На брифинга Борисов заяви, че са утвърдени обществени ограничения за 1 милиарда и 163 млн. и други 731 млн. лева за стопански ограничения, които ще бъдат отпуснати от националния бюджет. 

" Виждате, че това по никакъв метод не въздейства на хората, само го продължаваме, с цел да може да се извършват тези ограничения ", добави министър председателят.

" Отговорността ни задържа, предстоят извънредно тежки месеци. Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе Европа и светът, когато денят намалее, времето стане студено и дойдат и другите грипове. Съжалявам, че няма виновни хора, които да седнат и да кажат, че политиката си е политика, само че би трябвало да се мисли какво да се прави нататък: по какъв начин ще се измъкнем от това. Има Зелена договорка, която идва, много документи по върховенството на закона, които би трябвало да се одобряват. Всичко е обвързано с новата финансова рамка ", сподели още Борисов.

Той означи, че сега България е втора в Европейски Съюз по най-нисък бюджетен недостиг.

" Това, което регистрира Европейски Съюз предходната седмица, е 8,6 % спад на Брутният вътрешен продукт на Европа като цяло. Има страни и браншове, които са с минус 20 % ", означи министър-председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР