Удължава се със 7 месеца валидността на шофьорските книжки, които

...
Удължава се със 7 месеца валидността на шофьорските книжки, които
Коментари Харесай

Много важно решение в НС, касаещо стотици хиляди шофьори!

Удължава се със 7 месеца валидността на шофьорските книжки, които изтичат до 31 декември 2020 година

Това значи, че водач може да кара без проблеми до 31 юли 2021 година, в случай че в удостоверение му за правоуправление на МПС написа, че документът важи до 31 декември 2020 година Мярката бе гласувана дефинитивно през днешния ден в Народното събрание дружно с други промени в закона за изключителното състояние.

Нещо повече – книжката ще се признава освен на територията на България, а и в целия Европейски съюз, защото удължаването на периода й става според Регламент 2020/698 на Екологичен потенциал и Съвета от 25 май, с който поради пандемията с COVID-19 се дава право на страните от съюза да удължават някои удостоверения, свързани с превоза.

Промяната за спомагателната годност на шофьорските книжки беше импортирана сред първо и второ четене. Тя става по друг ред от тази, с която се удължава с 6 месеца срокът на персоналните карти и интернационалните паспорти, изтичащи до 31 януари 2021 година, което също бе признато през днешния ден от Народното събрание.

Изтеклите персонални карти и паспортите ще важат главно на територията на България, а ще се признават в другите страни от Европейски Съюз, само че най-вече единствено за завръщане в родината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР