Удължава се програмата Топъл обяд в София, съобщава БНР. На днешната

...
Удължава се програмата Топъл обяд в София, съобщава БНР.
На днешната
Коментари Харесай

Удължават програмата Топъл обяд в София

Удължава се програмата " Топъл обяд " в София , оповестява БНР.

На днешната сесия на столичните общински съветници стана ясно и че на последващо съвещание на Столичния общински съвет ще бъде прегледана опцията да бъде увеличена цената за услугата.

Програмата ще бъде удължена през 2024 година и 2025 година в 14 столични региона, като дофинансирането на активността ще бъде от столичния бюджет. За година това са 800 000 лева

Понастоящем от услугата " Топъл обяд " се възползват 1089 души в 14 столични региона. На съвещанието се одобри регион " Надежда " да се обслужва от общинското сдружение " Социален патронаж ", защото все още той остава непокрит.
 Над 60 000 души не престават да получават топъл обяд
Над 60 000 души не престават да получават топъл обяд

Одобрени са над 215 плана по оперативната стратегия

Зам.-кметът по направление " Социална активност и интеграция на хора с увреждания " Надежда Бачева уточни, че от топла храна се възползват най-уязвимите групи от обществото, най-вече възрастни хора.

В момента един " храноден " е на стойност 3.20 лева Предлага се обаче неговата стойност да бъде увеличена на 6 лева, а разликата от 2,80 лева да бъде за сметка на общинския бюджет.

На днешното съвещание стана ясно и че ще бъдат обследвани всички публични здания от просветителната инфраструктура на територията на Столичната община. Решението идва след новината, че в не е планувано обезпечаването на налична среда.

Борис Бонев съобщи, че неналичието на налична среда е една от 41 нередности, открити във връзка с новия корпус на Френската гимназия. 39 от тях към този момент са отстранени. Остава да бъде отстранена и кривата настилка във физкултурния салон, като ще бъдат тествани и останалите здания, които са част от плана за финансиране на Френската гимназия, добави той.
 Започват инспекции по програмата
Започват инспекции по програмата " Топъл обяд "

Програмата е по 216 плана за съвсем 60 000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР