Удължава се прекъсването на присъствените в учебни занятия в Софийския

...
Удължава се прекъсването на присъствените в учебни занятия в Софийския
Коментари Харесай

Софийският университет отлага изпити

Удължава се спирането на присъствените в образователни занятия в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ до 29 март в това число. Насрочените държавни изпити, отбрани на дипломни работи, изпити на студенти в задочна форма на образование и обществени отбрани на дисертации се отсрочват.
В случаите, когато е невероятно да бъдат отсрочени, изпити и отбрани ще се организират след документално координиране с ректорското управление.

Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването на присъствените образователни занятия и след правенето на нов График на образователния развой.

Отлагат се всички типове студентски практики, в това число тези в университетските лечебни заведения и във външни институции, а почналите практики се приключват.

Онлайн приемането на заявки за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия ще продължи до 30 април, само че първата кандидатстудентска сесия се отсрочва и изпитите по оповестения график няма да се организират. Новият график ще бъде признат и оповестен в допълнение.

Ограничава се до най-малко присъствената работа на администрацията. Отменят се всички командировки и пътувания на университетския състав, чиновниците от администрацията и студентите в чужбина, в това число за подвижност или стажове.

От Алма матер предлагат всички задграничните преподаватели, откриватели, учени, студенти и посетители, които към този момент са в България, да не напущат страната, в случай че не спазят рекомендацията контрактуваната подвижност, стаж или посещаване се приключва.

Комуникацията със и сред чиновниците ще се реализира по телефон или e-mail. В случай на неотложна нужда външни лица ще бъдат допускани до постройките на Университета, откакто служителят от защитата получи удостоверение по телефон от съответния служител-преподавател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР