Удължава се отново крайният срокът за въвеждане на новите системи

...
Удължава се отново крайният срокът за въвеждане на новите системи
Коментари Харесай

Бизнесът с нова отсрочка за касовите апарати

Удължава се още веднъж крайният срокът за въвеждане на новите системи за отчитане на продажбите в комерсиалните обекти. От Министерството на финансите оферират електронните системи за ръководство, които ще подават информация до данъчните, да проработят от 31 януари 2020 година, а не до края на септември 2019 година

Според финансовото ведомство, удължаването на периодите в Наредбата за касовите апарати се постанова поради множеството разнообразни специфики на организациите и потребността от повече време, за създаването на съответните програмни артикули.

Електронните магазини ще разполагат с повече време, с цел да вкарат новата система за отчитане.

Предложеният за тях период е 31 март 2020 година Удължаването се постанова заради голямото многообразие на употребяваните софтуери и техническите провокации за реализиране на връзка с касовите апарати, е записано в претекстовете на Министерството на финансите.

Предложените промени в периодите не важат за бензиностанциите, които до края на септември би трябвало да приготвят по този начин системите си, че на касовите бележки да се вижда освен цената на горивото, а и разбивка – по какъв начин се образува тя.

Колко е Акцизът, ДДС-то, както и на каква стойност съответната бензиностанцията си доставя горивото. Това условие беше въведено след митингите против високите цени на горивата в края на предходната година.

Тогава финансовият министър Владислав Горанов разяснява, че по този начин на потребителите ще е ясно какъв брой от цената на горивото отива в държавната хазна под формата на налози и какъв брой при търговеца
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР