Удълбочаването на Варненското езеро и канал е невъзможно в три

...
Удълбочаването на Варненското езеро и канал е невъзможно в три
Коментари Харесай

Удълбочаването на канала криело риск за Аспаруховия мост

Удълбочаването на Варненското езеро и канал е невероятно в три точки, една от които е при Аспаруховия мост. Това стана ясно от изявление на транспортния министър Николай Събев по време на надзор в отрасловата парламентарна комисия, написа Mediapool.

Събев удостовери думите на представителите на Българска социалистическа партия, че удълбочаването до 14,5 метра при Аспаруховия мост е невероятно, защото основите на моста са на дълбочина 13,5 метра и в случай че те бъдат подкопани, съществува действителна заплаха моста да падне без спомагателни укрепления.

Събев дружно с районният министър Гроздан Караджов са се договорили да стартира проучване на моста и неговата резистентност. Поводът са цивилен сигнали за устойчивостта на моста.

" Може би тези дейности по удълбочаване не са били нужни и тези 435 млн. лева са изхарчени без резултат ", заключи Събев.

Проектът за удълбочаване е осъществен на 80%, заяви още през ноември, в изявление за MediaPool, тогавашният длъжностен министър на превоза Христо Алексиев. Удълбочено е трасето до пристанището на ТЕЦ-Варна, само че не е осъществено удълбочаване до останалите 15 пристанищни оператора. Това на процедура слага пристанището на ТЕЦ-Варна в по-изгодна и по-конкурентна позиция, по отношение на останалите оператори. По тази причина не е рационално договорът да бъде преустановен на този стадий, бе мнението на Алексиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР