Учудващото е, че още в началото на Народното събрание, вместо

...
Учудващото е, че още в началото на Народното събрание, вместо
Коментари Харесай

Президентът Радев от Брюксел: Крайно време е да намерим изход от политическата криза

Учудващото е, че още при започване на Народното събрание, вместо да даде резултат при неговото привикване, то стартира с конституционна рецесия. Така президентът Румен Радев разяснява дебатите за избор на ръководител на Народното събрание.

Радев е на работно посещаване в Брюксел на 20 и на 21 октомври, където съставлява страната ни на съвещанието на Европейския съвет.

" Самият факт, че аз още веднъж съм тук, а те към този момент взеха да привикват, не е добре. Крайно време е да намерим излаз от политическата рецесия, в която се намираме. Силно се надявам разсъдъкът да вземе връх и нашите народни представители да конституират Народно заседание. Това значи да се обединят най-малко към ръководител, с цел да може то да стартира да действа ", разяснява президентът.

Без да се конституират парламентаните групи, консултациите за сформиране на кабинет също не могат да стартират, акцентира Радев и разкритикува депутатите, че втори ден се занимават с вътрешни проблеми.

" Ние чакаме Народното събрание да даде артикул, то сега се занимава напълно с вътрешни проблеми към този момент втори ден ", уточни той

По мотив Европейския съвет, Радев сподели, че не се разискват нови наказания по отношение на Русия.

" Ще се разиска по какъв начин да увеличим помощта за Украйна, защото тя е изправена пред филантропична рецесия. Ще създадем всичко допустимо да помогнем на Украйна в тежката зима ", посочи президентът.

Той разяснява, че оставката на Лиз Тръс като министър председател на Англия е резултат от неовладяването на енергийната рецесия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР