Учудващо добра е оценката за дистанционното обучение. Това сподели пред

...
Учудващо добра е оценката за дистанционното обучение. Това сподели пред
Коментари Харесай

Онлайн обучението занижи качеството

Учудващо добра е оценката за отдалеченото образование . Това показа пред Българска национална телевизия някогашният образован министър Тодор Танев . Добра е и оценката на Европейска комисия. Няма нищо ужасно, защото в актуалната обстановка се взе най-хубавото решение, счита Танев.

По мнението му, че отдалеченото образование обаче не може да замести класната стая . Хората реагират всеобщо със боязън на всяка промяна, сподели Тодор Танев. Има още доста крачки да създадем: Има да наваксаме в обезпечаване на техника и с електронните учебници.

Не сме получили шестица , съгласно Тодор Танев и сложи акцент върху качеството на образованието. За него фанфарите са, че сме получили тройка, минали сме изпита . Дистанционното образование не може да обезпечи, съгласно него, качеството на присъственото обучение.

Софийският университет няма различен избор с изключение на да приема с оценката от матурата, по мнението на Танев, като по този начин нещата стоят прагматично. Но и нищо няма да бъде същото, уверен е някогашният образован министър. Големите международни университети се борят да притеглят студенти в отдалечено образование , а ние ще би трябвало да се научим да плуваме, сподели Тодор Танев.

Бяхме готови , съобщи и Владимир Атанасов, също някогашен министър на образованието, като поздрави МОН за бързата реакция. Дистанционното образование даде своите положителни резултати, а учителите ни са се мобилизирали, съгласно него. По думите на Атанасов обаче те, учителите, са преуморени.

Най-сериозният въпрос е за качеството на образованието , сподели Атанасов. Той допусна, че може да има оттегляне в качеството на просветителния развой. Атанасов също е уверен, че нищо не може да размени присъственото обучение.

Няма нищо ужасно, че някой няма да се яви на кандидат-студентски изпити, счита той, защото изходът от ВУЗ е сложен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР