Учудена съм от начина, по който един човек може да

...
Учудена съм от начина, по който един човек може да
Коментари Харесай

Деница Сачева: Учудена съм от начина, по който един човек може да лъже така – без да му мигне окото

„ Учудена съм от метода, по който един човек може да лъже по този начин – без да му мигне окото. ГЕРБ към този момент няма да одобри Асен Василев за финансов министър. “ Това съобщи депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

„ Учудена съм от метода, по който един човек може да лъже по този начин – без да му мигне окото. Сега разбрах обаче какъв е същинският смисъл на този израз “, разясни тя.

Сачева посочи, че първоначално договарянията са били градивни, като са говорили с сътрудниците си от ПП-ДБ по разнообразни тематики.

„ Още първоначално обаче казахме, че личността на Асен Василев е мощно спорна, както и че имаме изключителни запаси към него “, добави тя.

Според нея има три островни целта, които са ги обединили с ПП-ДБ и това са Шенген, еврозоната и правосъдната промяна. Ето за какво договарящите от ГЕРБ-СДС са решили въпреки всичко да одобряват тримата противоречиви министри – на финансите, на Министерство на вътрешните работи и на правораздаването.

„ Споразумението, която е в размер от 14 страници, беше съвсем готово. Това призна даже самият Кирил Петков. Имаше единствено три неща, по които спорихме. Не се разбрахме за съответни периоди във връзка с службите, по съответен текст в Закона за правосъдната власт, както и по текст обвързван с отпадането на следствената загадка “, сподели още тя.

От ГЕРБ-СДС не са отхвърлили нищо, което е препоръчано от ПП-ДБ, а единствено са преговаряли за това, по какъв начин би трябвало да наподобяват съответните текстове. Тя призна също по този начин, че не е имало проблеми със състава на Министерски съвет, с изключение на в частта за министъра на електронното ръководство.

„ Никога не съм водила диалози за поста на обществения министър Иванка Шалапатова. Аз не договарям за постове, на които към този момент съм била “, съобщи още Сачева.

„ Тези 11 души, които са си подали самоотводи, са министри сега. Те са хора, които ни бяха показани като специалисти. Съгласно декларацията те са поели уговорката да са министри 18 месеца и те би трябвало да носят своята отговорност към българския народ, а не пред Асен Василев “, акцентира тя.

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР