Учуден съм как 5 служителки от една фирма даряват по

...
Учуден съм как 5 служителки от една фирма даряват по
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас

Учуден съм по какъв начин 5 служителки от една компания подаряват по 20 хиляди лв. за една партия? Какви са тези служителки с толкоз будна гражданска съвест, дето са дали по 20 хиляди лева, пита риторично водачът на ГЕРБ

" Не ми остава нищо друго, с изключение на да поема цялата виновност и за NEXO. Защото логиката каква им е - тъй като Тома Биков, Дани Митов, Петър Николов от Съюз на демократичните сили са били дружно с господин Тренчев и Настимир Ананиев в една партия. Но тази партия беше наш съдружен сътрудник. Те в този момент се пробват да се разграничат от Тренчев, а в действителност някой би трябвало да поеме виновност, че са се издигнали в политиката. Остава ние да сме отговорни и за това, тъй като сме били дружно. Не се отхвърлям от времето, в което сме били дружно, идвали са в кабинета ни, разговаряли сме. Така че в случай че няма отговорен, да го пишат на нас. Аз в никакъв случай не съм имал и нямам къща в Барселона, в случай че имам - да отидат да се настанят. Но опорките им вървят ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Учуден съм по какъв начин 5 служителки от една компания подаряват по 20 хиляди лв. за една партия? Какви са тези служителки с толкоз будна гражданска съвест, дето са дали по 20 хиляди лева всяка като подаяние на " Демократична България ", попита Борисов, визирайки разкритията за служителки на Nexo, дарявали пари на Демократична България. 

" Това, че в историята с Nexo са намесени и израелските служби, водещи в следствието на киберпрестъпления, значи, че се работи интензивно по следствието. Но политическата виновност, за това, че те са се развили по времето на ГЕРБ - Христо Иванов, Тренчев и Ананиев, е на ГЕРБ. Тяхната безочливост е безгранична ", разяснява Борисов.

" Винаги съм бил справедлив човек. Не мога да не доклада, че последния месец се работи вярно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и тематиката за миграцията бе сложена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази виновност би трябвало да се поеме ", уточи водачът на ГЕРБ на среща с кмета на Ямбол по отношение на миграционния напън по границата. 

" В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен напън. Дължеше се на професионализма на българските граничари, персоналната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се оправим с този проблем ", сподели още той.

" Тази седмица Народното събрание одобри 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са импортирани от ГЕРБ. Тези решения са доста значими. Ние задължихме Министерски съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност и да подсигурява бъдещето на ТЕЦ-овете в този регион ", това разгласи депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев. 

" Законопроект за горивата. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лева, в този момент са 2,50 лева Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на " Лукойл ", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 милиарда, разграничено на 2 млн. водача. Всеки водач ще получи ваучер от 1000 лева ", сподели още Добрев.

" Приехме закон, по който назначаваме главен шеф на рафинерията " Лукойл ", в случай че руснаците решат да ни саботират. Този закон е, с цел да не може никой да ни извива ръцете и да ни изнудва ", изясни някогашният министър на енергетиката. 
" Откакто " Промяната " я няма, бензинът падна с 90 ст. Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито връзките в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, само че са 90 ст. ", сподели Борисов. 

По създание ние не харесваме нито една партия. Затова създадохме ГЕРБ. Припознали сме концепциите на Съюз на демократичните сили, по тази причина работим дружно. Срещу всяка една партия имаме рецензии. Но демокрацията споделя: първата партия, втората партия, да сътвори държавно управление - ще е най-стабилно. От признатите законопроекти е видна постоянна евроатлантическа структура - БВ, ГЕРБ, Демократична България.

„ Христо Иванов в „ Панорама " беше доста обезпокоен от въпроси за държавното управление, тъй като за първи път му се дава такава отговорност, да е водач на един развой “, разяснява водачът на ГЕРБ. По думите му към момента има късмет за кабинет, в случай че се даде мандат на Демократична България.

Четох и Йотова какво споделя - че мандатът би трябвало да се даде на партия, която да продължи политиката на служебното държавно управление. По моята логичност това може да е на Българска социалистическа партия. Произходът на мандата на Радев също е от Българска социалистическа партия. От друга страна, Стефан Янев е бил два пъти длъжностен министър председател на служебни държавни управления на президента Радев, бил е и секретар на президента преди този момент.

Не ни остава нищо друго с изключение на да изчакаме решението на Радев в понеделник.

Ние Българска социалистическа партия няма по какъв начин да подкрепим, само че почитаме много от политиките, които те водят - те се явиха на диалози с излъчените от нас претенденти за министри и министър председател. 115 хора гласоподаваха за държавното управление ни, а не за някаква имагинерна декларация като на Политическа партия. А декларацията на " Промяната " беше подкрепена от 53 души, 1/3 от Демократична България не я поддържаха, а и всичките от Политическа партия даже не влязоха в залата по време на гласуването.

Законът за хората с увреждания, които стачкуваха, се одобри с голямо болшинство - 184 гласа " за ". И това е за хората. Проект на решение за изграждане на 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ", бе подсилен от Демократична България, ГЕРБ, БВ, Движение за права и свободи, срещу бяха единствено Политическа партия и " Възраждане ", добави Борисов.

Втората партия подходи извънредно несериозно към мандата.

Нашето предпочитание беше мандатът да бъде връчен на " Да, България ". " Възходът " също има присъединяване в нашите гласувания. Българска социалистическа партия нито едно от тези неща не гласоподава. Но ще изчакаме да забележим Радев на кого ще даде мандата.

Дори и да се отиде на избори, към този момент би трябвало да се мисли - или би трябвало да има държавно управление, или да има смяна на гласуванията. Може да е гръцкият вид с бонус към партията победител, която и да е тя, мажоритарна система, каквото и да било, добави водачът на ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР