Учуден съм, че има писмо с определени критики към финансовия

...
Учуден съм, че има писмо с определени критики към финансовия
Коментари Харесай

Директори на болници изненадали здравния министър

Учуден съм, че има писмо с избрани рецензии към финансовия стандарт, защото имах среща с управлението на Сдружението на регионалните лечебни заведения. Те сложиха своите проблеми и въпроси и стигнахме до обстановка на съгласие и увереност. Не зная какво е новото, което връща диалога назад.

Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в отговор на въпрос за писмото на регионалните лечебни заведения, в което е изразено напрежение по отношение на финансирането на незабавната помощ. " Нещата са кардинални и са свързани с повишение успеваемостта на работа ", изясни Ананиев.

По думите му точно новата методика за финансиране на незабавната помощ ще разреши увеличение на заплатите за медицинския и немедицински личен състав. Очаква се здравният министър да се срещне с лекарския екип на УМБАЛ " Св. Иван Рилски " - също по отношение на изпратено до него писмо.

Припомняме, тази заран стана ясно, че шефовете на регионалните лечебни заведения са взели решение на Общото заседание на сдружението, извършено в Ямбол, да слагат ултимативно настояванията си до министъра на опазването на здравето. В писмото до Ананиев се споделя, че в лечебните заведения се натрупва напрежение измежду личния състав, което назначените от Министерство на здравеопазването шефове към този момент не могат да овладеят.

Основните аргументи за това са новата методика за субсидиране, в която парите за незабавна помощ са понижени на половина и новият стандарт за финансово ръководство, който в случай че бъде прибавен, ще докара до загуба на най-ценния запас на държавните лечебни заведения - медицинския личен състав.

Според шефовете лекарите, сестрите, акушерките и лаборантите заплашват да изоставен лечебните заведения, в случай че бъдат лишени от парите за в допълнение материално стимулиране, получавани до в този момент. Самите шефове на регионални лечебни заведения са декларирали подготвеност за изоставен постовете, които заемат, с цел да не стават съучастници в унищожаването на здравните заведения.

Писмото е адресирано с изключение на до министър Кирил Ананиев и до премиера Бойко Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР