Учредяване на Национална награда за литература „Емилиян Станев”, която да

...
Учредяване на Национална награда за литература „Емилиян Станев”, която да
Коментари Харесай

По предложение на кандидат-кмета Даниел Панов - Велико Търново учредява Национална награда за литература „Емилиян Станев”

Учредяване на Национална премия за литература „ Емилиян Станев”, която да бъде връчвана всяка година във Велико Търново – този ангажимент пое претендентът за трети управнически мандат Даниел Панов пред общественици, писатели и поети от Старата столица. Панов се срещна с тях по във връзка Деня на поезията в България – 1 октомври. Обособяването на център на литературните дейци и поддръжка за издателска активност на лирика и прозаичност на локални създатели бяха други от обсъжданите тематики, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Срещата ми с вас е приятна и зареждаща, даже успокояваща – изключително в интервал, в който политическите провокации са всекидневие. Имате моята поддръжка за всяко ваше предложение, което способства за одобряването на образа на Велико Търново като европейски културен център”, обърна се към обществениците Даниел Панов.

„ Предстои разработване на всички елементи, свързани с конкретиката по статута на Велико Търново като историческа и духовна столица на България. Вярвам, че ще го създадем дружно с вас, дружно с обществениците от инициативния комитет, дружно с хората, за които нашият обичан град е идея. Официалното самопризнание бе първата значима стъпка, която отваря доста нови благоприятни условия пред Велико Търново”, сподели още Панов. Нова и модерна библиотека е приоритет в концепцията на Даниел Панов и екипа му за новия градски център.



„ Строителството на Експозиционния център, което е планувано за 2020 година и за което има предпазени европейски средства, ще е действителното начало на построяването на ларгото на Велико Търново на територията на Старото военно учебно заведение. Именно библиотеката ще е втората предпочитана постройка. Тя е заложена в заданието, по което над 60 архитекти от целия свят показаха концепции и планове за бъдещата централна част”, изясни Даниел Панов.

В срещата участваха и претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили с номер 43 Венцислав Спирдонов, Нейко Генчев, Емил Врежаков, Никифор Тодоров и Васил Вълчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР