Учителят по история Емил Джасим обяви в профила си във

...
Учителят по история Емил Джасим обяви в профила си във
Коментари Харесай

Емил Джасим осъди "Труд" за клевета

Учителят по история Емил Джасим разгласи в профила си във " Facebook ", че е осъдил " Труд " на втора инстанция поради оскърбителен изказвания. Така решението на Софийския градски съд беше дефинитивно доказано, защото тези каузи са двуинстанционни.

" Осъдих ги за клеветническа публикация от началото на месец март 2017 година, в която настояват по какъв начин съм бил хулил и обиждал паметта на Левски ", заяви Джасим в обществената мрежа.

През март 2017 година Джасим заведе четири каузи против околните до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски уеб сайтове " Блиц " и ПИК, вестник " Труд " и против основния редактор на " Блиц " Ивайло Крачунов. Става дума за заведени от историка цивилен каузи за нанесени неимуществени вреди и всяко от тях е за по 4500 лева

В продължение на седмици съдените от Джасим медийни издания разгласиха материали, в които го упрекваха в " антибългарска агитация " и " подигравка " с исторически персони като Васил Левски. Поводът за офанзивата против него беше неговата лекция по време на присъединяване му на платформата TED през 2014 година

През февруари той осъди дефинитивно ПИК, а в средата на предходната година и уеб страницата " Блиц " на първа инстанция поради клеветническите изказвания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР