Учителя за енергийната обмяна между хората. Дали обичате или мразите

...
Учителя за енергийната обмяна между хората. Дали обичате или мразите
Коментари Харесай

Учителя за енергийната обмяна между хората

Учителя за енергийната обмяна сред хората . Дали обичате или ненавиждате някого, вие ще започнете да наподобявате на него… Когато двама души се обичат или ненавиждат, в първо време те взимат един от различен своите позитивни или положителни черти, а след това – негативните или неприятните черти. Това е неминуем закон… Тази обмяна става на всички места в живота… Ако тази обмяна не става вярно в душевен живот на индивида настава какофония, в следствие, на която се явяват известни подпушвания в неговия организъм… Между персоналните усеща и разумността в индивида всеки път би трябвало да става вярна обмяна… Докато човек прави своята воля, той живее в региона на персоналните усеща. Щом пожелае да извърши волята Божия, той се издига в по-висока област, дето цари Божията Любов.

Туй, което притегля хората един към различен, то е това Божественото у тях. Когато Божественото се обменя у тях, те се привличат; когато човешкото се обменя, те се отблъскват.

Бог е разпределил своите богатства сред всички така, че като се търсим взаимно, това вършим за да придобием туй, което нямаме в себе си. И така, обмяна става непрекъснато сред душите… Всяка душа носи една особена хубост, едно изключително проявяване на Бога в себе си, което в другите души го няма. Ако във вашата душа имаше туй, което има и в моята душа или в случай че в моята душа нямаше нещо изключително, ние нямаше да се търсим. (ІІІ МЛАДЕЖКИ СЪБОР – 1925 година – 50)

Обмяна би трябвало да става сред всич ки, да се движат нещата. (НОВОТО НАЧАЛО – 166)

Отплащане, обмяна би трябвало да има в Природата. Щом спрете тая обмяна, щом няма обмяна, идат нещастията. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ – 561)

За да бъдете вие потребни, би трябвало да дадете от това, което Бог ви е дал. Двама души, в случай че не се обичат, те не си дават от това, което Бог им е дал. Ако няма вярна обмяна, те не може да се обичат, не може да служат на Бога. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ – 304)

Свързвай се с рационални и възвишени същества, да възприемеш нещо от тях. На по-нискостоящите от тебе ти ще дадеш нещо. Това значи вярна обмяна сред хората. Отгоре ще приемаш, надолу ще даваш. (ВЕЧНОТО БЛАГО – 322)

Без обмяна не може. Никой не може да избегне закона на обмяната. Избягва ли тоя закон, ще пристигна по-голямо зло. Важно е обмяната да бъде вярна. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК – 37)

Обмяна има сред дейностите на силата от вътрешната страна. (ДВИЖЕНИЕ НАГОРЕ – КЛАС НА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ – 133)

Вие би трябвало да прилагате в живота си закона за вярна обмяна сред мислите и възприятията си, с цел да бъдете здрави и бодри, да не изтощавате организма си. (УЧЕНИЕ И РАБОТА – 311)

Онези, които вървят по мъжка линия, създават в себе си жълтия цвят. Онези, които вървят по женска линия, създават аления цвят. Когато споделяме, че някой не живее за себе си, имаме поради, че човек не би трябвало да се задоволява с това, което той самичък е изработил. Той безусловно би трябвало да влезе в отношение с тези хора, които създават цвят противопоставен на неговия. Да остане човек самичък в живота си, със своя цвят, това значи да бъде семе, паднало на пътя, сред тръните, или на камък… За да се развива добре, човек би трябвало да си сътвори верни връзки с хората. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА – 119)

Има хора, на които силата е доста тягостна и по тази причина на такива хора не бих дал да ми шият дреха. Такава дреха ще сътвори неприятни настроения у този, който я носи. Има хора, които като градят къща, оставят в нея най-лоши мисли и усеща, по тази причина всички, които живеят в нея, умират. (СИЛА И ЖИВОТ – III серия -236)

Дай да ти ушие дреха оня, който обичаш. Когато влезеш в някой магазин, ще купиш от него нещо, единствено в случай че ти се харесва търговецът. (СИЛА И ЖИВОТ – III серия -237)

При обичта и при омразата сред хората става обмяна: в първия случай вярна, във втория – неправилна. Ако обмяната е неправилна и става единствено в мозъка, тя не е толкоз опасна; обаче става ли и в стомаха, и в черния дроб, тя е рискова към този момент. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА – 221)

Трябва да има една вярна обмяна, и ние не можем да изменим този закон. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС – II година 1 л. – 11)

Правилна обмяна би трябвало да съществува сред всички хора. Днес хората не са удовлетворени едни от други, тъй като се затварят… Болният човек би трябвало да бъде затворен за себе си, тъй като няма какво да даде, само че отворен към другите, с цел да приема от тях. Здравият човек обаче, би трябвало да бъде отворен, да дава и да приема. Като четете някоя хубава книга, вие се отваряте, с цел да приемете нещо от наличието й. Като приемете нещо, което може да ви употребява, вие благодарите на оня, който я писал. Човек би трябвало да приема красивите и велики неща извън, само че да е подготвен да дава нещо от себе си. (СВЕТОТО МЯСТО – 48)

Ако мислите за някой добър човек и се свържете с него, в съзнанието и в мозъка ви ще се яви светлина, а в сърцето – топлота. Ако мислите за някой неприятен човек и се свържете с него, светлината в мозъка и в съзнанието ви стартира последователно да се намалява; също по този начин и в сърцето настъпва известно изстудяване. Следователно, без да съзнавате, какви последици ще имат връзките ви с хората, вие се свързвате с тях и, като резултат на това, в съзнанието ви настъпва или мрак или светлина. Обаче, пристигна ли до връзка с Бога, в съзнанието ви се явява непреривна светлина, а в душата ви – бездънен мир. Дойдете ли до връзка с ангелите, отново ще се извършите със светли мисли и възвишени усеща. Ако пък се свържете с хора от разнообразни краища на света, ще преживеете съответни на тях мисли и усеща. И най-сетне, в случай че изпаднете в света на животните, и те ще окажат известно въздействие върху вас. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ – 157)

Когато отиде човек сред хората или сред растенията, приема сили, които го обновяват. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – I том – 192)

Едно от изискванията за вярна обмяна сред Природата и индивида, сред рационалните същества и индивида е положителното разположение на духа. (СВЕТОТО МЯСТО – 130)

Колкото по-правилна е обмяната сред хората, толкоз по-силна е тяхната връзка. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА – 119)

Когато хората се обичат, сред тях става вярна обмяна. (НОВОТО НАЧАЛО – 304)

Когато обмяната сред двама души става вярно, те незабавно се обикват и сприятеляват. (СВЕТОТО МЯСТО – 130)

Мъже и дами, които ще се женят, не би трябвало да имат идентичен характер, идентичен мозък, пръстите и носовете им не би трябвало да бъдат идентични. (СИЛА И ЖИВОТ ІІІ серия – 238)

Ако мъжът има непотребна сила, дано я пласира в друга жена, само че разумно; в случай че пък дамата има непотребна сила, дано я пласира в различен мъж, само че почтено и рационално. Необходимо е да става на всички места духовна обмяна, с цел да има поникване, мир и естетика. Българите знаят този метод за обмяна на силата и по тази причина вършат сборове. Събират се хора от 10 ÷ 20 села и там се кръстосват: споделят, изразходват своята непотребна сила и по този начин се лекуват. Всеки си отива дома удовлетворен. (СИЛА И ЖИВОТ ІІІ серия – 231)

В бъдеще би трябвало да има такива учебни заведения, които да изследват хората, с които започваме някакво дружество. (СИЛА И ЖИВОТ ІІІ серия – 238)

Между два души, които имат връзки, всеки път става обмяна. Колкото обмяната е по-правилна, толкоз и връзките сред тях са по-хармонични. (ЦАРСКИЯТ ПЪТ НА ДУШАТА – 245)

 

  • Неидентифициран обект е паднал в Загреб

 

Учителя за енергийната обмяна сред хората

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР