Учителският синдикат Подкрепа иска да бъде премахнато националното външно оценяване

...
Учителският синдикат Подкрепа иска да бъде премахнато националното външно оценяване
Коментари Харесай

Подкрепа” иска да се махнат матурите в четвърти клас

Учителският профсъюз ”Подкрепа ” желае да бъде отстранено националното външно оценяване в четвърти клас, само че да бъдат въведени годишни изпити, които се правят оценка от преподавателите. Според синдикалистите никой с изключение на просветното министерство не се вълнува от оценките на децата, а те се подлагат на годишен стрес.
Вместо това по-добър би бил разновидността да се върнат оценките в началния курс и изпитите в края на годината, които обаче да се вършат от преподаващия преподавател. В началото на външното оценяване имаше и матури за пети и шести клас, които по-късно отпаднаха, тъй че синдикатите се надяват това да се случи и с четвъртокласниците.

Припомняме, че наскоро суматоха в обществените мрежи провокира решение на министерството на образованието и науката (МОН) децата от четвърти клас да слушат диктовката на аудиофайл, вместо да я чете познатата им учителка, която е и запознта с всички техни особености. Синдикатите считат, че бележките от по този начин нареченото външно оценяване за децата не служат за нищо друго, с изключение на за статистиката на МОН.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР