Учителската професия е съзидателна професия. Много професии ще изчезнат в

...
Учителската професия е съзидателна професия. Много професии ще изчезнат в
Коментари Харесай

Вълчев: Учителската заплата трябва да е 120% над средната за страната

Учителската специалност е съзидателна специалност. Много специалности ще изчезнат в бъдещето, само че считам, че учителската ще остане. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването по " 120 минути " по bTV. " Смятам, че междинната учителска заплата би трябвало да бъде 120% над междинната за страната. Младите хора са най-важните в тази сфера.

Вълчев неведнъж е призовавал повече младежи да стават учители, обещавайки им положителни заплати, което съгласно него ще увеличи мотивацията им. " Другото, което е належащо, е уважението към учителя. Винаги моля към родителите да учат децата си да почитат учителите ", сподели той.

" Записахме над 40 000 деца още веднъж в учебно заведение. В множеството случаи приказваме за липса на отношение към образованието. Социално-културните аргументи са главните. Чрез общите старания на институциите се опитваме да го предотвратим ", изясни Вълчев.

" За страдание сме изтървали няколко генерации. Имаме редица учебни заведения, в които има проблем и не се поставят задоволително старания. Рискуваме да станем съучастници на следващото потомство неграмотници ", счита министърът.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР