Учителската професия е съзидателна професия, бих каза още, че е

...
Учителската професия е съзидателна професия, бих каза още, че е
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Заплатата на учителите трябва да бъде 120% от средната за страната

Учителската специалност е съзидателна специалност, бих сподели още, че е специалност на бъдещето. Много специалности ще изчезнат в идващите години, само че не и учителската, съобщи в предаването " 120 минути " по bTV министърът на образованието Красимир Вълчев.

Апелирам към родителите да научат децата си да почитат родителите си, тъй като имаме една обща задача - да създадем децата знаещи и можещи, уточни още министърът.

По думите му междинната учителска заплата би трябвало да бъде 120% над междинната за страната.

" Основната задача на учителя е да се приготви за час, да стимулира децата за учене, т.е. чисто образователната и възпитателната част. За страдание, живеем в свят, в който има огромни провокации, свързани с възпроизводството на неграмотността. Това допуска доста повече работа с родителите, която учителите не могат да свършат сами ", сподели още Красимир Вълчев.

По думите му в това би трябвало да се включат както родителите, по този начин и институциите, само че към този момент са изтървани няколко генерации.

" Ограничихме отпущането на фамилни и обществени помощи, за по-дълго време се стопират даже и енергийните помощи. Помощите за първи клас ще се дават на две елементи, като втората ще бъде обвързана с посещаемостта в учебно заведение. Назначили сме и над 200 посредници ", изясни още министърът на образованието.

Той заяви още, че тази година първокласниците ще са над 60 000.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР