Учителката по математика Петя Тодорова, която беше уволнена от бившия

...
Учителката по математика Петя Тодорова, която беше уволнена от бившия
Коментари Харесай

Уволнената учителка Петя Тодорова е върната на работа в СМГ

Учителката по математика Петя Тодорова, която беше уволнена от някогашния шеф на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов, е върната на работа в гимназията.


Това сподели на съвещанието на парламентарната просветителна комисия Зоя Савова, изпълняващ краткотрайно длъжността "директор " на СМГ. Петя Тодорова, която участва също на съвещанието, посочи, че е възобновена на работа в СМГ от 25 август. "Никой повече не може да съсипе имиджа на едно учебно заведение от шефа, само че той е пръв измежду равни ", сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той съобщи, че в случай че един шеф разделя децата и колектива, то той не може да е шеф и по тази причина е подкрепил настояването за оставка на Антони Стоянов.

Народният представител от ГЕРБ Снежана Дукова попита Антони Стоянов какъв е финансовият запас на СМГ, с изключение на бюджета, който се дава на гимназията от МОН и от Столичната община. Стоянов сподели, че от 2006 година курсовете за възпитаници в СМГ "се менажират от учебното настоятелство ", а той, като шеф, е "сезирал институции, че парите отиват в учебното настоятелство ". В това настоятелство шефът на СМГ има единствено консултативен глас, а самото настоятелство се избира от Общото заседание, съобщи уволненият шеф Антони Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР