Учителката по физическо възпитание Фани Стоянова от 116- то училище

...
Учителката по физическо възпитание Фани Стоянова от 116- то училище
Коментари Харесай

Учителката от село Яна ще бъде наказана с предупреждение за уволнение

Учителката по физическо образование Фани Стоянова от 116- то учебно заведение в село Яна ще бъде осъдена с предизвестие за уволняване. Такова е решението на директорката на учебното заведение откакто завърши инспекцията на Регионалното ръководство по образованието.Забележка пък ще получи учителката по история. Миналата седмица шестокласничка пострада откакто учителката по физическо блъсна чин към нея.

Проверката откри, че преподавателката по физическо образование е нарушила нормативната уредба в образованието.
Емилия Йорданова, старши специалист РУО- София: Влязъл е в спор с ученичка и то спор, който е ескалирал и по този метод е нарушил своите съществени отговорности като преподавател.
Фани Стоянова не е спазила и графика на образователното време, вместо да преподава на пети клас физическо, тя била в часа по история на шести клас. Училището е нарушило и Механизма за противопоставяне на насилието, тъй като учителката по история не е оказала помощ на потърпевшото момиче и то единствено си е отишло у дома. По закон наказванията на учителите дефинира шефът на учебното заведение.
Райна Стоилова- шеф на 116 ОУ " Паисий Хилендарски ": Предвид степента на нарушаването и на отзвука, несъмнено, наказването би трябвало да бъде съответстващо... предизвестие.
Предупреждение за уволняване?

Да.
Просветния министър Красимир Вълчев съобщи, че сходна реакция заслужава дисциплинарно уволняване. През последните дни учители пък се оповестиха в поддръжка на Фани Стоянова. Директорката също счита, че има смекчаващи виновността обстоятелства- дългият стаж на учителката и положителната й работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР