Учителка в детска градина, която е била уволнена след скандал

...
Учителка в детска градина, която е била уволнена след скандал
Коментари Харесай

Върнаха на работа учителка, уволнена заради тормоз над деца в Бургаско

Учителка в детска градина, която е била уволнена след скандал и обвинявания, че е биела децата с пръчка, е възобновена на работа след извоювано дело в съда. Притеснени родители, възмутени от решението, потърсиха нашия екип. Случаят е от град Камено
Миналата година родители се оплакали, че децата им са били бити от възпитателката и тя е била уволнена е дисциплинарно. Завела обаче дело против общината и детската градина и го спечелила, макар показанията на психолозите, че е реализиран тормоз върху децата.
Бистра Костадинова е родител на едно от унизените деца. Тя споделя, че учителката нашамарила детето й, тъй като му се ходело тоалетна. За случая дамата схваща от другите деца. След дни щерка й споделя, че децата са били набити с пръчка, тъй като не са желали да спят. Други родители също споделят за протичащото се.
„ Тояжката е плашилото, което стои зад ъгъла. Безспорен факт е, че е употребена рядко, само че е употребена. Самото психическо принуждение не е малко, децата го помнят. Правих им атестиране много време след историята. Поне половината съобщаваха, че са удряни и нагрубявани”, описа Кети Байчева – психологът, приказвал и с децата, и с родители, и с преподавателката.
Директорката на детската градина по това време взема решение да уволни учителката. Тя съобщи, че е подтикната от желанието си за запазване на здравето на децата.
„ Имах шест сигнала против учителката. След извършена родителска среща, тя по този начин и не се извини на родителите. Госпожа Раданова отхвърляше да е употребила тоягата”, описа някогашната директорка.
Настоящото управление е длъжно да възвърне възпитателката на работа след решението на съда. А общината е наказана да заплати 8 000 лева обезщетение на Мариана Раданова.
„ Всичко това са долни неистини, които са ориентирани към оронването на престижа ми. От 2010 година работя в тази градина и никой не се е оплакал от мен. С тази коледарска гега потропах единствено по земята, с цел да предизвикам звук и да ги укротя. Всички обвинявания бяха потвърдени като неоснователни”, съобщи тя.
Родителите са безапелационни, че в случай че възпитателката се завърне на работа, ще отпишат децата си от детската градина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР