Учителка превежда група малчугани през жп релси при спуснати бариери

...
Учителка превежда група малчугани през жп релси при спуснати бариери
Коментари Харесай

Учителка води деца през релси при спусната бариера

Учителка превежда група малчугани през жп релси при спуснати бариери и при застрашително бързо наближаващ трен. Критичната обстановка е снимана от фен на теснолинейката във Велинград, на прелеза при Клептуза.
 
На видеото се вижда по какъв начин автоматизираните бариери се спускат, а светлинната сигнализация предизвестява за заплаха.
 
В този миг към мястото се доближава група дребни деца на забележима възраст към 5-6 години. Води ги жена, която стопира на релсите, оглежда се и ги инструктира с жестове да тичат. Няколко хлапета на тичешком пресичат от другата страна, само че в този миг другите виждат влака и втрещено стопират.
 
Същевременно дотичва друга учителка, която застава пред тях, с цел да им попречи да последват другарчетата си. Следва блъсканица, при която не се вижда дали при миналата група деца има възрастен. След прекосяването на влака първата учителка към този момент е сред тях, а те уплашени са се събрали към нея.
 


Клипът се появи през днешния ден следобяд в обществените мрежи. До момента обаче не е ясно дали участниците са локални или са гостуваща в курорта група дребни екскурзианти.-->
 
Запознати със обстановката в жп транспортите разясняват, че случаите на прелези напоследък застрашително зачестяват и е извънредно време да се подхващат съществени административни ограничения против сходни произволи. Още повече, че в тази ситуация самонадеяната педагожка заплашва живота и сигурността не на едно, а на над 10 деца. Не по-маловажен е и въпросът на какво ги учи - да погазват разпоредбите, да не се преценяват със възбраните, разясняват консуматори в мрежата.
 
През последните години Национална компания " Железопътна инфраструктура " влага над 16 млн. лв. в модерни автоматизирани прелезни устройства. От общо 757 в страната такава техника към този момент имат 519, като съвсем на всички места те са снабдени и с видеонаблюдение с висока резолюция. Камерите разрешават различаване на лица и разчитане на номера, в случай че се постанова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР