Учителка от Монтана е най-младият автор на песен, достигнала до

...
Учителка от Монтана е най-младият автор на песен, достигнала до
Коментари Харесай

Песен на учителка от Монтана има шанс да стане Детска мелодия на годината

Учителка от Монтана е най-младият създател на ария, достигнала до финала на състезанието за нови български детски песни „ Детска мелодия на годината “. „ Торбичка доброта “ по текст и музика на Наталия Делионова е измежду 14-те класирани произведения. Аранжиментът е на Кирил Геренов - млад и талантлив пианист от Асеновград. След осъществяване на национални прослушвания в 12 регионални града на България, за реализатори на „ Торбичка доброта “ бяха определени ДВГ „ Детски смях “ към ОДК „ Ние, врабчетата “ – Монтана, и 9-годишната Лора Ходжева от София. Вокалните педагози Миглена Георгиева и Латинка Боева дружно с авторката направиха комплициран триглас. Благодарение на тях децата за към месец съумяха да се оправят с голямото предизвикателство да научат песента, да създадат звукозапис в професионално студио в Плевен и да снимат видеоклип. Всичко това се случи по време на лятната почивка на децата.
„ Детска мелодия на годината “ се организира за първи път у нас. Конкурсът е уникален. Организаторите му са си сложили за цел освен да възродят качествената детска ария, само че и да я разпространяват. Той стартира на 22 март тази година с двумесечен период за набиране на нови детски песни от български създатели и ще приключи на 22 декември с галаконцерт в Зала 1 на Националния замък на културата – София. Там ще се дефинира песента победител за 2018 година „ Защото надарените деца на България заслужават най-хубавите песни “, споделя Надя Ботева, уредник и продуцент на събитието.
Четиринадесетте финални песни могат да бъдат чути в Ю тюб канал на Детска мелодия на годината. Съвсем скоро ще бъдат налични на диск, дружно с инструменталните си версии за всички, които се интересуват от качествена музика. Първите записи на песните са направени на дискове с забавен дизайн на винилови грамофонни плочи и бяха предоставени на БНР. Някои от тях за първи път прозвучаха на 22 септември в предаването „ Закуска на тревата “. Песните от състезанието се излъчват и в идващите издания на предаването. На 1 октомври - Световния ден на музиката и поезията, беше формалната премиера на песните в предаването „ Арт ефир “ на стратегия „ Христо Ботев “, както и в предаването „ Делници “по телевизия Евроком. Надя Ботева ги показа и в предаването „ С Данчо Стълбицата по БГ радио “. Песните с техните видеоклипове се въртят по стратегия Е-кидс, а Българска национална телевизия излъчи първи репортаж за „ Детска мелодия на годината “ на 7 октомври.
Песента победител ще се дефинира посредством три типа жури. Първото е публиката. Гласуването посредством СМС-и стартира на 1 октомври и ще продължи до 22 декември. За да подкрепите „ Торбичка доброта “, изпращайте известията си на номер 15551 с текст 12. Цената на един SMS е 1.20 лева с Данък добавена стойност. Второ е Детско жури от изявени в разнообразни области деца, а трето - професионално жури - от български създатели, композитори и музиканти.
Децата заслужават да имат „ Торбичка доброта “, а поддръжката на публиката и обществеността в Монтана е от значително значение тя да доближи до повече хора и да ги болести със своите послания за любов, благотворителност, амнистия, доверие, другарство, очаквания и доброта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР