Учителка от бившето Помощно училище в Благоевград удари шамар на

...
Учителка от бившето Помощно училище в Благоевград удари шамар на
Коментари Харесай

Разследват благоевградска учителка, ударила шамар на дете

Учителка от бившето Помощно учебно заведение в Благоевград удари пестник на 11-годишно дете със специфични просветителни потребности, пред съучениците му. Инцидентът e станал във физкултурния салон на учебното заведение. За детето от три години се грижи приемно семейство.


След края на образователните занимания 11-годишното дете отказало да излезе от физкултурния салон. Учителката и момчето почнали да се карат.
Магдалена Ковачка, шефът на Център за специфична просветителна поддръжка: Подканяйки го няколко пъти се е стигнало до спречкване, вследствие на което се е стигнало до този случай и тя му е блъснала пестник с цел да излезе на открито.
Детето се оплакало на приемните си родители, а те подали сигнал в отдел " Закрила на детето " в Благоевград.
Емилия Маникатова, шеф на отдел „ Закрила на детето " в Благоевград: След сигнала за случая е извършена екипна среща по координационния механизъм за деца жертва на насилие….Взето е и решение да се сезира районна прокуратура и РИО.
Родителите отхвърлиха да застанат пред нашата камера. Бащата не упреква екипа на учебното заведение и сподели, че е удовлетворен от отношението към детето му, което посещава учебното заведение от първи клас.
Емилия Маникатова, шеф на отдел „ Закрила на детето " в Благоевград: Беше скитащо, просещо дете, само че изключително след настаняване в приемното семейство и от страна на екипа в учебното заведение се следи позитивна смяна в държанието му.
Срещу учителката, блъснала детето, до момента не е имало недоволства и сигнали, оповестиха от учебното заведение. Наказанието, което може да ѝ бъде наложено, е от забележка до дисциплинарно уволняване. От Регионалното ръководство на образованието споделиха, че чакат писмен отчет от учебното заведение за случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР