Учителка от бивше помощно училище в Шумен получи пробация и

...
Учителка от бивше помощно училище в Шумен получи пробация и
Коментари Харесай

Учителка, малтретирала деца, получи пробация и порицание

Учителка от бивше помощно учебно заведение в Шумен получи пробация и неодобрение за пет потвърдени случая на малтретиране на деца.

Тя се споразумяла с прокуратурата, а Районният съд одобрил наказването.

12 месеца пробация, в които два пъти седмично да се среща с пробационен чиновник. Това е наказването, което получи учителката Розалина Христова, която признала за 5 случая на принуждение над деца в Център за специфична просветителна поддръжка в Шумен.

До разплитане на случая от 2017 година  се стигнало, откакто родител алармирал шефа на центъра Мария Пенева.

Повечето деца нямат развита експресивна тирада, тъй че няма по какъв начин да кажат.. всеки родител познава детето – дава по някакъв метод индикации, че нещо неправилно се случва. По този метод са разбрали. Потърсиха ни и по този начин разпоредих инспекция по случая, изясни Мария Пенева. Тя поискала записи от камерите от 1 до 31 март 2017 г. 

На тях се видя, че има упражнявано принуждение и то нееднократно, споделя шефът. 

Видео записите, които са приложени към делото, демонстрират по какъв начин учителката дърпа и скубе косата на момиче, удря по лицето момче. На други деца удряла плесници и дърпала уши.-->

Пред шефа учителката отричала всичко. След инспекцията обаче педагожката била отстранена и даже завела дело против центъра. 

Категорично не толерираме това – дори сътрудниците излязоха с декларация още тогава и се разграничихме от дейностите на тази служителка, съобщи Мария Пенева. 

Освен пробацията учителката Розалина Христова ще бъде порицана и с обявяване на действието й на табло в община Шумен.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР