Учителка, която роди в парк в центъра на Горна Оряховица

...
Учителка, която роди в парк в центъра на Горна Оряховица
Коментари Харесай

Изправят на съд учителка от Горна Оряховица, която роди в парк и удуши детето си

Учителка, която роди в парк в центъра на Горна Оряховица и удуши новороденото си бебе през октомври предходната година, застава пред съда на 19 септември.

Обвинителният акт против 34-годишната Венелина Петкова е импортиран в Районния съд в Горна Оряховица при започване на юли.

„Учителката в стражишкото село Виноград, която е майка на три деца, е упрекната по член 120 от Наказателен кодекс за „убийство, осъществено от майка върху рожба, незабавно след раждане“, прецизираха от прокуратурата.

Наказанието, което планува законодателят, е отнемане от независимост до три години.

По информация на прокуратурата, понастоящем Венелина Петкова живее с непрекъснат адрес в Горна Оряховица и няма данни да е напуснала града или да е зад граница. Тя е с мярка за неотклонение „подписка“.

Миналата есен тя родила скрито в парк четвъртото си дете, след което е била призната Спешна помощ с солиден кръвоизлив. Оттам била пренасочена в АГ-отделението, където била прегледана от дежурния гинеколог доктор Димитринка Димитрова. Още при първия обзор лекарката открила, че е имало раждане, въпреки Венелина Петкова да твърдяла, че не е била бременна и не е раждала. За доказателство на раждането обаче е изработен обзор на ехограф, който открил, че са има останки от плацентата, висяла и пъпната шнур. Тъй като дамата траяла да упорства, че няма раждане, а и бебето не било открито в болничното заведение, за случая медиците уведомили полицията.

По случая служители на реда от железничарския град незабавно подхванали проверяващи дейности. Направили оглед на парка, където по думите на учителката станало раждането, само че следи от кръв не били открити. После пред хранителен магазин служителите на реда се натъкнали на брачна половинка на родилката, а при огледа в фамилния им автомобил в багажника било намерено безжизненото трупче на новородено момченце. По-късно аутопсията във великотърновската болница потвърдила, че бебето е доносено, родено е живо, дишало е към 10 минути и по-късно е било удушено.

По това време Венелина е била учителка по история и британски в ОУ “Св. Климент Охридски ” в стражишкото село Виноград. Направило усещане, че тя върви с по-широки облекла, до последния ден е била на работа, пътувала с ученическия рейс.

Делото ще се гледа на 19 септември следобед в Районния съд в Горна Оряховица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР