Учителите заслужават огромния авторитет, който имат в българското общество, но

...
Учителите заслужават огромния авторитет, който имат в българското общество, но
Коментари Харесай

Вицепрезидент: Учителите имат огромен авторитет, но българските политици са им длъжници

Учителите заслужават големия престиж, който имат в българското общество, само че българските политици и българската страна са им длъжници. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към колектива на СУ „ Христо Ботев " в гр. Враца, където откри новата образователна година.

„ Не е значимо единствено да има 15% покачване на заплатите и то не на всички места, и то не несъмнено, значимо е най-сетне като държавници да разберем, че няма по-голям приоритет за нашата страна от българското обучение. Когато всички го проумеем и статутът на учителите ще бъде друг, и бъдещето на България ще бъде друго ", съобщи българският вицепрезидент. По думите на Илияна Йотова учителите заслужават да бъдат оценени, а не ругани, заслужават да бъдат в центъра на всяка една политика, а не на дъното на обществената стълбица, тъй като ролята им в израстването на българските деца е голяма.

Вицепрезидентът се обърна и към българските родители. „ Нашата роля на родители през днешния ден е още по-отговорна, би трябвало дружно с учителите да следим зорко какво вършат и по какъв начин порастват децата ни, тъй като светът към нас стана обезпокоителен. От интернет страниците до учебния живот - експанзията, която заля българските деца, е страшна и нашата задача е освен да сътворяваме положителни условия за учене, само че и да ги предпазваме и възпитаваме ", сподели Илияна Йотова. Вицепрезидентът насочи най-сърдечни поздравления към най-малките, тези, които за първи път прекрачват учебния предел. „ Зад учебната врата ви чакат доста тайнства и чудеса и всеки ден, когато отгръщате страниците на учебниците, ще ставате все по-знаещи хора ", уточни Илияна Йотова. На зрелостниците пожела, в които и университети да отидат, каквато и специалност да изберат, постоянно да помнят първото си учебно заведение, където за първи път са се срещнали със знанието.

След края на тържествената стратегия за първия образователен ден вицепрезидентът прегледа профилираните кабинети в учебната постройка. СУ „ Христо Ботев " е учебно заведение с богата история и обичаи и е най-старото светско учебно заведение в Северозападна България. По мотив разкриване на новата образователна година вицепрезидентът гостува и на тържеството на детска градина „ Единство творчество хубост " в гр. Враца, където откри нова спортна площадка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР