Учителите запазват готовността си за стачка и настояват за по-високи

...
Учителите запазват готовността си за стачка и настояват за по-високи
Коментари Харесай

Половината учители са готови за национална стачка

Учителите резервират готовността си за стачка и упорстват за по-високи заплати, демонстрира изследване на синдиката " Образование " към КНСБ. Те желаят растеж на заплатите с 20-30 на 100. По-голямата част от тях чакат това да стане със задна дата от 1 януари, а по-малко - от 1 юли.  
Над половината от преподавателите са изявили подготвеност за ефикасна национална стачка, в случай че няма нарастване на работните заплати. Всеки пети обмисля да се включи в алегорична предупредителна стачка, а всеки десети предлага образователната година да не бъде приключена като тип митинг. 
Учителите са безапелационни, че България не може да си разреши недофинансирано обучение, което не е разход, а дълготрайна инвестиция. 
Преподавателите упорстват да се трансформират образователните проекти и да се понижи размера познание за сметка на използване на наученото. " Промяната на учебния закон е към този момент доста значима, тъй като имаме експертизата от реализацията на просветителните политики с ясната преценка кои от тях работят, кои, за жалост, са фиктивни и кои са зловредни за българското обучение ", безапелационни са синдикалистите. 
Сред останалите цели за учителите са използването на обезщетителни механизми за опазване от професионален стрес и прегаряне на учители и шефове, от които зависи качеството на българското обучение. Те желаят и анулация на Наредбата за приобщаващото обучение и основаване на нова на база експертизата на синдикати и работодатели.
Педагозите не престават да упорстват и за настоящи наказания към възпитаници, които МОН и РУО да спрат да оспорват или анулират, както и за неотложно прекъсване на политическото толериране на родителите, които би трябвало да се включат във възпитателния развой със отговорности и права.
Специалното внимание на възпитанието и граденето на полезности в просветителните институции, също са във фокуса на учителите, които считат, че би трябвало да има финансиране на педагогичен длъжности, от които просветителната система има потребност като асистенти, посредници, ресурсни учители, психолози, педагогичен съветници, кариерни консултанти и други
Интересно искане на учителите и да се премине към образование без наложителни учебници.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР