Учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и

...
Учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и
Коментари Харесай

Учителите приключиха оценяването на проектите на учебници за някои класове

Учителите в страната завършиха оценяването на плановете на учебници и образователни комплекти за III клас, на учебници за VII и IX клас, на образователни комплекти по непознат език за равнища А1 и В1 от Европейската езикова рамка, както и на учебници за V клас по испански и италиански език.

Обща оценка " Приложим в практиката “ са получили 60 плана за III клас, четири за V клас, 91 за VII клас, 79 за IX клас и 44 по непознат език за равнищата А1 и B1. Предстои те да бъдат утвърдени със заповеди на министъра на образованието и науката. Списъкът с одобрените учебници и образователни комплекти ще бъде оповестен в графа " Учебници “ на формалната страница на Министерството на образованието и науката (МОН).

Общите оценки бяха показани през днешния ден пред вносителите на плановете. Тези, чиито разновидности са утвърдени, би трябвало да подадат заявление в МОН за разпространяване в учебните заведения в страната за идната образователна година. На официалната  страница на министерството ще бъде оповестен и график на дейностите за обезпечаване на учебници и образователни комплекти за безплатно прилагане от учениците от III, V и VII клас. Към графика ще бъде прибавен и пример на поръчки за нужните количества.

Безплатните учебници за учениците до VII клас се избират от учителите, които преподават по съответния образователен предмет, след координиране с Обществения съвет. Учебниците, образователните комплекти и помагалата, които не се дават безплатно, също се избират от учителите, които преподават в паралелката по съответния образователен предмет или модул.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР