Учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и

...
Учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и
Коментари Харесай

Учителите в страната оцениха учебници и учебни комплекти за III, VII и IX клас

Учителите в страната завършиха оценяването на плановете на учебници и образователни комплекти за трети клас, на учебници за седми и девети клас, на образователни комплекти по непознат език за равнища А1 и В1 от Европейската езикова рамка, както и на учебници за пети клас по испански и италиански език. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.


Общата оценка " Приложим в практиката " са получили 60 плана за трети клас, четири за пети клас, 91 за седми клас, 79 за девети клас и 44 по непознат език за равнищата А1 и B1. Предстои те да бъдат утвърдени със заповеди на министъра на образованието и науката. Списъкът с одобрените учебници и образователни комплекти ще бъде оповестен в рубриката " Учебници " в формалната страница на Министерството на образованието и науката.

Общите оценки са били показани през днешния ден пред вносителите на плановете. Тези, чиито разновидности са утвърдени, би трябвало да подадат заявление в МОН за разпространяване в учебните заведения в страната за идната образователна година.

В формалната страница на министерството ще бъде оповестен и график на дейностите за обезпечаване на учебници и образователни комплекти за безплатно прилагане от учениците от трети, пети и седми клас. Към графика ще бъде прибавен и пример на поръчки за нужните количества.

Безплатните учебници за учениците до седми клас се избират от учителите, които преподават по съответния образователен предмет, след координиране с Обществения съвет. Учебниците, образователните комплекти и помагалата, които не се дават безплатно, също се избират от учителите, които преподават в паралелката по съответния образователен предмет или модул, разясняват от МОН.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР