Учителите в Хърватия започнаха днес национална стачка, заяви лидерът на

...
Учителите в Хърватия започнаха днес национална стачка, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Учителите в Хърватия стачкуват за по-високи заплати

Учителите в Хърватия започнаха през днешния ден национална стачка, съобщи водачът на един от основните профсъюзи на учителите във връзка усилването на техните протестни дейности, целящи да принуждават държавното управление да стартира договаряния по настояванията им за нарастване на заплатите, съобщи Reuters, представена от БНР.
Учителите в главните и междинни учебни заведения започнаха стачката на 10 октомври, само че проведоха протестните дейности по подобен метод, че в някои дни часовете се отменяха в цялата страна, а в други митингът бе единствено в някои региони.
Тъй като държавното управление пренебрегва нашите претенции, ние взехме решение да променим нашия метод, да ускорим целия развой и да заставим държавното управление да седне с нас и да води договаряния, съобщи Бранимир Михалинец от Профсъюза на учителите в междинните учебни заведения.
Преподавателите упорстват за нарастване на възнагражденията от над 6 %, изтъквайки, че заплатите им изостават от други в обществения бранш. Правителството споделя, че стачката не е оправдана, откакто то разгласи предишния месец нарастване на заплатите от 6,12 % от идната година за всички чиновници в обществения бранш.
Сега става въпрос за битка за по-високи заплати, само че също за достолепието на нашата специалност. Ние приготвяме огромно протестно събиране на централния площад в Загреб на 25 ноември, съобщи Михалинец пред кореспонденти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР