Учителите в Гърция излязоха на протест срещу проектозакон за учебните

...
Учителите в Гърция излязоха на протест срещу проектозакон за учебните
Коментари Харесай

Гръцките училища затвориха врати

Учителите в Гърция излязоха на митинг против проектозакон за образователните стратегии. Заради оповестената 24-часова стачка множеството учебни заведения в страна са затворени, съобщи БНР.

В Народното събрание влезе за гласоподаване пакет от промени в наличието на образователната стратегия в гимназиите, както и нова система за приемане във висшите образователни заведения. Преподавателите оповестиха 24-часова стачка. Затворени са множеството учебни заведения в страната.

Към синдиката на учителите се причислиха и родители, които стачкуват против препоръчаните промени от Министерството на образованието. Протестни демонстрации се организират в Атина, Солун и по-големите градове на Гърция.

Учителите упрекват министерството, че проектозаконът обезценява подготовката на младежите в междинните учебни заведения с унищожаване на значими предмети и обособяване от стратегиите на фундаментални текстове за образованието. При разискване на измененията членове на учителския профсъюз даже не бяха поканени в комисията, оплакват се протестиращите учители. Демонстрантите приканват Народното събрание да отхвърли проектозакона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР