Учителите ще правят онлайн уроци и дигитално съдържаниеС инвестиции в

...
Учителите ще правят онлайн уроци и дигитално съдържаниеС инвестиции в
Коментари Харесай

Децата учат по-добре с електронни устройства

Учителите ще вършат онлайн уроци и цифрово наличие

„ С вложения в учителите, в осведомителните технологии и в нововъведенията сътворяваме съвременно обучение “, уточни министър Красимир Вълчев (снимка: МОН)

Днешните деца учат и възприемат в по-голяма степен информацията, в случай че са я получили посредством електронно устройство, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференция за цифрова, виртуална действителност и изкуствен интелект „ Future of Reality “, която се организира в София Тех Парк.

„ С вложения в учителите, в осведомителните технологии и в нововъведенията сътворяваме съвременно обучение за българските деца. Все повече учебните заведения със своите положителни практики ще генерират промени в цялата система “, сподели министърът. Според него, децата би трябвало да имат базови познания, само че и обществени, цивилен умения и умения за учене.
още по тематиката
„ Ще разтеглим базата от цифрови компетентности на децата. Ще създадем отворено просветително пространство в облака. Ще дадем опция на учителите да вършат онлайн уроци и цифрово наличие “, уточни Вълчев и изясни, че осведомителните технологии в най-голяма степен трансформират живота ни, както и просветителните системи.

Еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел съобщи, че ще упорства Европейска комисия да отпусне 16 милиарда евро по „ Хоризонт Европа “. „ Трябва да продължим инвестицията в цифрови умения и цифрови компетентности. Ако не влагаме в хората, които да ръководят и управляват процеса на цифровизация, той няма да се случи по най-хубавия метод “, сподели Габриел.

По нейните думи, България има капацитет да се трансформира в хъб за виртуална действителност. Европейската комисия предлага всяка област да има обособен хъб, като страната ни може да стане водач на Западните Балкани, уточни Мария Габриел.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР