Учителите ще получат пълните си трудови възнаграждения, ако в условията

...
Учителите ще получат пълните си трудови възнаграждения, ако в условията
Коментари Харесай

Вълчев: Пълни заплати за учителите, ако имат 25 часа седмично

Учителите ще получат цялостните си трудови хонорари, в случай че в изискванията на отдалеченото образование имат най-малко 5 астрономически часа дневна натовареност и 25 часа седмична.

Това е записано в заповед на просветния министър Красимир Вълчев с дата 31 март, оповестена на уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието в София, предава БНР.

В документа се прецизира, че в случай че натовареността на даден преподавател е по-малка от посочената, трудовото му заплащане се понижава съразмерно и че отчитането на работните часове се прави от шефовете на учебните заведения. /БНР

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР