Учителите са основната част в екипите по механизма за обхват

...
Учителите са основната част в екипите по механизма за обхват
Коментари Харесай

Вълчев: Учителите са в основата на екипите за обхващане на децата в системата на образованието

Учителите са главната част в екипите по механизма за обсег на децата и учениците в просветителната система. Трябва да поставим оптимални старания в тази сложна борба, която би трябвало да се води всеки ден, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на работна среща, отдадена на взаимната работа на институциите по обгръщането на децата и учениците в просветителната система, която се състоя в Асеновград, заяви пресцентърът на МОН, представен от Българска телеграфна агенция.

В срещата са взели участие шефове на учебни заведения и представители на локалната власт от Асеновград, Първомай, Садово, Куклен и Лъки, както и членовете на екипите за обсег от разнообразни институции.

Министър Вълчев е подчертал, че общините са значими сътрудници и без положително взаимоотношение сред страната и локалните управляващи няма да се реализира задачата на Механизма за обсег. " Апелирам за взаимоотношение с родителите, за съдействие със обществените сътрудници - то е значимо за положителния климат на работа в учебно заведение ", е добавил министърът. По думите му във всеки един случай, екипите от учители, обществени служащи и служители на реда, би трябвало да са дейни и да се вземат ограничения.

По време на срещата министърът на образованието е подчертал, че от работещите в просветителната система се чака да обезпечат публичната възвращаемост на вложените обществени запаси. " Трябва да покажем, че системата е по-мобилизирана, работи по-мотивирано и работи за включването на всички деца в просветителната система ", е декларирал министър Вълчев. Той е съобщил, че през предходната година са се нараснали спрените фамилни помощи за деца поради отсъствия от учебно заведение и е призовал шефовете да сезират районните здравни инспекции при съмнителни извинителни бележки.

" Политиката е да създадем просветителните институции по-отворени за външни сътрудници ", е показал министър Красимир Вълчев. Той е съобщил, че ще бъде обезпечено финансиране от бюджета за общините и учебните заведения за организирането на извънкласни действия през тази образователна година.

Министър Красимир Вълчев е посетил Основното учебно заведение " Никола Й. Вапцаров " в Асеновград, където е разговарял с екипа за обгръщане на учениците.

" Държавата ви поддържа, само че тя не разполага с по-мощна войска от вас, с цел да решим казуса ", е споделил министър Вълчев на учителите.

Той ги е поздравил, че работят в партньорство с водачите измежду локалната общественост в кв. " Лозенец ", с цел да убеждават родителите, че децата им би трябвало да се образоват. Вълчев е декларирал, че цени напъните на учителите, които работят с деца в риск от отпадане и по тази причина с политиките си държавното управление влага в тях и ги поддържа. Министърът е посетил и Средното учебно заведение " Христо Ботев " в Лъки, където всички деца са записани в детска градина и учебно заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР