Учителите са готови да затворят училища и да излязат на

...
Учителите са готови да затворят училища и да излязат на
Коментари Харесай

И учителите се вдигат на протест заради болничните

Учителите са подготвени да затворят учебни заведения и да излязат на народен митинг, в случай че не бъде спряна концепцията първият ден от болничните да не се заплаща. С доста остра позиция излезе Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ".
От синдиката се притесняват, че в случай че мярката бъде призната, хиляди учители ще бъдат принудуни да вървят заболели на работа, което слага пред заплаха децата.
С този спор страната освен отхвърля от себе си една съществена обществена отговорност, вменявайки я на служащия. С това си желание държавните институции признават, че на процедура те не съществуват дейно, а единствено официално и че не могат да са преборят институционално с подправените болнични, написа в мнението на синдиката.
Те акцентират, че България е страната с най-ниски приходи в целия Европейски Съюз, а учителите към момента са с най-ниските хонорари спрямо европейските си сътрудници. Според тях с премахването на първия заплатен ден от болничните се протяга ръка на чувството на работещите за постоянна обществена страна, грижеща се за трудещите се жители.
От синдиката показват, че в случай че хипотезата бъде призната, това ще е " брутално самопризнание " от страна на работещите, че са лъжци и са подготвени да платят за възможна порочна процедура за подправени болнични.
В позицията си те се афишират твърдо срещу въпросния спор с претекста, че не одобряват българските работещи да бъдат посочени за измамници.
Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " стартира подготовка за национални протестни и протестни дейности и ще затвори просветителните институции, в случай че бъде признато предлагането да не се заплаща първият ден от болничния, безапелационни са те и приканват премиера Бойко Борисов да се намеси, с цел да предотврати създалото се протестно напрежение.
Още през вчерашния ден от КТ " Подкрепа " оповестиха подготвеност за народен митинг, през днешния ден и КНСБ съобщи същото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР