Учителите от четири училища в Казанлък се обърнаха с призив

...
Учителите от четири училища в Казанлък се обърнаха с призив
Коментари Харесай

Учители от четири училища в Казанлък се отказаха от букети в подкрепа на тяхна колежка

Учителите от четири учебни заведения в Казанлък се обърнаха с апел към родители и възпитаници да не им купуват букети за първия образователен ден, а с плануваните за това средства а се включат и те в акцията в помощ на колежката им Даниела Драгиева. 
" Да подкрепим госпожа Даниела Драгиева, дълготраен преподавател в ОУ ”Чудомир ”! Скъпи родители, призоваваме Ви, не купувайте цветя, а оставете " букета " си в касичката за подаяние на входа на учебното заведение на 16, 17 и 18 септември. Така вместо десетки букети на едно място ще се съберат смислени, немалки дарения за идея, която ще помогне на госпожа Драгиева. Дарените средства ще се трансфорат в нещо положително. Има толкоз огромна потребност от благотворителност и съпричастност в нашия свят - постоянно ще се откри положително създание в неволя! Дани заслужава нашата поддръжка! Благодарим Ви от сърце! ", гласи апелът на учителите от Основно учебно заведение " Чудомир " в Града на розите. Към него се причисляват и сътрудниците им от още три учебни заведения - ОУ " Паисий Хилендарски ", ОУ ”Никола Й. Вапцаров ” и Средно учебно заведение ”Екзарх Антим I ”.
55-годишната Даниела Драгиева е дълготраен начален преподавател в учебното заведение, учила няколко генерации казанлъчани. На 20 август 2019 година по време на екскурзия в Швейцария получава сърдечен арест. Въпреки незабавната реакция на хората, с които е пътувала и оказали й първа помощ и пристигналата за три минути кола за спешна помощ, учителката е изпаднала в кома за към 10 дни. В момента е в Университетска болница в Женева, към този момент е в схващане и е свалена от командното дишане, само че към момента положението й е тежко.
Роднините на Даниела желаят да я приберат назад в Казанлък, където ще могат да поставят нужните грижи, само че им трябват средства, с които те не разполагат. Вече е уредено превозването й от Швейцария и приемането й в казанлъшката Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Д-р Христо Стамболски ", където краткотрайно ще бъде под здравно наблюдаване. 
Дарителската смета в помощ на Даниела Драгиева е в Обединена българска банка (ОББ АД) на името на брат й Руси Иванов Драгиев:
Банка:  Обединена българска банка
IBAN:  BG81UBBS80021086604440
BIC:  UBBSBGSF
Титуляр:  Руси Иванов Драгиев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР