Учителите на 7-годишното дете, малтретирано от пастрока си в село

...
Учителите на 7-годишното дете, малтретирано от пастрока си в село
Коментари Харесай

Пастрокът на детето, държано в парник, е спирал опитите на учители да помогнат

Учителите на 7-годишното дете, измъчвано от пастрока си в село Крушовица, са виждали " притеснителни сигнали " и са създали опит да предложат с него да работи психолог.

Пастрокът обаче отказал да го позволи - а законът не позволява да се оказва психическа поддръжка на деца без единодушието на фамилията.

Това излиза наяве след диалог на министъра на образованието проф. Галин Цоков с учителите, които са обучавали момичето.

Цоков персонално се ангажира с инспекцията, откакто стана ясно, че детето е оставяно да спи във външна пристройка на фамилната къща, не е хранено постоянно и е бито от мъжа на майка си.

От следствието стана ясно, че и обществените служби, и учителите са имали сигнали за проблеми, само че не са взели съответни ограничения.

Момичето към този момент е преместено в друго жилище при родственици и в ново учебно заведение.

Галин Цоков разяснява, че казусът демонстрира потребност от промени в закона: " Не би трябвало да забравяме, че в центъра на всичките ни политики би трябвало да бъде поставяно детето.

" Важно е с момичето да се работи поредно от експерти, тъй като сходни контузии остават трайни следи, които не постоянно са елементарно забележими на повърхността ", споделя още той.

Цоков разяснява, че желае да покаже поддръжка за учителите в дребните обитаеми места - в същия ден още веднъж в област Враца е получен сигнал за нахлуване от ядосан родител против педагог.

" Затова и би трябвало да дадем по-голяма поддръжка на учителите, тъй като в дребните обитаеми места те постоянно се усещат изоставени ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР