Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените

...
Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените
Коментари Харесай

Кои ще са най-търсените кадри през годината

Учителите и експертите по осведомителни технологии ще са измежду най-търсените фрагменти с висше обучение през идващите 12 месеца. Това демонстрират резултатите от второто за 2019 година изследване на потребностите от работна мощ, което Агенцията по заетостта провежда взаимно с Комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те области в страната оповестиха от пресцентъра на Агенцията. Изследването е национално представително и е направено посредством анкети измежду 396 000 дейни предприятия в страната.

Данните демонстрират, че през идващите 12 месеца българският бизнес ще се нуждае от 90 500 експерти с дееспособност или висше обучение. Сред тях са медицински сестри, лекари, водачи, машинни и строителни инженери и други В другите браншове на стопанската система ще са нужни и 64 400 служащи без компетентност.

Най-много от тях ще се търсят в секторите с по-ниска продуктивност като растениевъдство, строителство и хранително-вкусова индустрия. Запазва се съотношението 8 от 10 работодатели да обезпечават претовареност на непрекъснат трудов контракт и цялостен работен ден, както и при пролетното изследване.

Анализът на данните демонстрира, че през идващите 12 месеца българската стопанска система ще се нуждае от близо 321 000 служащи и експерти. Според условията на работодателите половината от тях 166 000 би трябвало да имат подготовка.

Затруднения при обезпечаване на фрагменти срещат повече от 78 на 100 от работодателите в страната, като най-сериозни са компликациите при намиране на машинни оператори, продавачи, програмисти и строители.

Прочети още: https://www.actualno.com/society/uchiteli-i-it-specialisti-shte-sa-naj-tyrsenite-kadri-prez-2020-ta-news_1424982.html
© Actualno.com
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР