Учители ще бъдат обучавани как да разпознават кибертормоза. Това заяви

...
Учители ще бъдат обучавани как да разпознават кибертормоза. Това заяви
Коментари Харесай

Филмът на БНТ Кой стои срещу теб в мрежата беше показан пред ученици

Учители ще бъдат обучавани по какъв начин да разпознават кибертормоза. Това съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова по време на прожекция на кино лентата от поредицата на Българска национална телевизия " В кадър " " Кой стои против теб в мрежата " пред възпитаници от столичното 73-то учебно заведение.

Различното потомство. Деца, израснали с визия за света, осмислена през екрана на компютър. Марти е на 11 и има Facebook профил от три години. Има и доста почитатели там.

- Познаваш ли ги всички?

- Не, само че аз не си пиша с тях, аз си пиша единствено с контактите ми.

- А те за какво те следват?

- Ами не знам.

Често анонимната експанзия в онлайн средата прераства в действителен спор. Ролята на учителя е точно да научи децата по какъв начин да преценят вярно сходна обстановка.
Таня Михайлова - зам. министър на образованието: Ние имаме желание в тази тенденция да работим. т.е. виртуалните облици въпреки всичко да знаем, че имат действителни страсти.
Всеки може да стане жертва на машинация в интернет, да бъде измамен - изключително децата, споделят създателите на кино лентата.
Надя Обретенова - публицист: Както се споделя и във кино лентата, не е значимо да знаеш какво е обичай или байт. Важното е да знаеш по какъв начин да направиш своя профил, какво наличие да публикуваш и по какъв начин да се предпазиш от това някой да не ти хакне профила или да не злоупотреби с твоето доверие.
Именно познаването на цифровата среда и вярното държание в нея, съгласно създателите на кино лентата, би трябвало да стане част от образователната стратегия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР