Учители с хоби пчеларство учат своите възпитаници как се гледат

...
Учители с хоби пчеларство учат своите възпитаници как се гледат
Коментари Харесай

Учители възпитават деца как да помагат на пчелите

Учители с занимание пчеларство учат своите ученици по какъв начин се гледат пчели и по какъв начин се прави мед. Учениците от частно учебно заведение с проучване на немски език в София сами създали кошер и привлекли пчелно семейство в него.


Учителите Костадин Соколов и Иван Илиев дружно с възпитаници от гимназията към този момент втора година се грижат за кошери. За да ангажират и по-малките деца с идеята за запазване на пчелите, те донесоха пчелните пити в учебно заведение.
Костадин Соколов, преподавател по немски и история, координатор на плана: Можете да си вземете мед с восък и да го подъвчете като дъвка.
Децата научиха, че пчелите опрашват 80% от растенията по света и по тази причина са незаменими за екосистемата ни. Ако пчелите загинат, безусловно няма да има какво да ядем.

Малките възпитаници нямат самообладание и те да се включат в развъждането на пчелите.
Иван Илиев, преподавател по български и литература: Най-интересно им е да видят пчелите, да видят по какъв начин като отворим кошера и да видят самите пчели по какъв начин са ситуирани в питите, по какъв начин работят, да видят по какъв начин като извадим питата, тя цялата е в пчели.
Гимназистите, които интензивно вземат участие в грижата за кошерите, към този момент са пленени от пчелите и даже желаят да си имат и лични кошери в домовете.
Костадин Соколов, преподавател по немски и история, координатор на плана: Имаме такива случаи. Деца които започнаха покарай този план, да стартират по-дейно да оказват помощ на родните си, които се занимават с пчеларство. Има доста деца, които изявиха занапред предпочитание да се занимават с нещо такова като занимание.
Човешката активност и земеделието са зложелател номер едно на пчелите и всеки от нас има по какъв начин да способства за по-добрата им среда - като засадим дърво или медоносно растение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР