Учители от цялата страна се организират през социалната мрежа за

...
Учители от цялата страна се организират през социалната мрежа за
Коментари Харесай

Учители на протест в първия учебен ден

Учители от цялата страна се провеждат през обществената мрежа за протестна акция в първия образователен ден под надслова ”Време е МОН да пие една студена вода ”.
За задачата педагозите ще носят по шише с вода, с цел да показват, " нашето желание да покажем занапред нататък, че точно МОН ще пие студена вода в опита си да постанова противообществени политики ", оповестява Дарик.

В София те ще се съберат пред Министерството на образованието в 16.00, а сътрудниците им от страната ще проведат акцията пред съответните районни инспекторати на МОН в същия час. Този път самодейността не е поради заплати, а поради липса на разговор и противоречие значими наредби и постановления да се трансформират от служителите в министерството през лятната почивка на учителите. Протестът стъпва и на петицията отпреди няколко месеца, подписана от над 6300 души, против постановлението на просветното министерство, съгласно което екипи от педагози би трябвало да събират отсъстващите възпитаници от домовете им.

Във възванието във Facebook учителите показват, че това е опит да им се " внедри полицейска роля ". Председателят на СБУ Янка Такева реагира на готвения митинг с послание, в което акцентира разграничението на синдикатите от въпросната акция. Освен нейния съюз към КНСБ, подписи са положили и останалите представители на обществените сътрудници от отрасловия съвет към МОН.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР