Учители от плевенско се оплакаха пред Фрог нюз, че децата,

...
Учители от плевенско се оплакаха пред Фрог нюз, че децата,
Коментари Харесай

Учители пред Фрог: Криминални типове карат деца като роби на полето, от Инспектората ни карат да си мълчим

Учители от плевенско се оплакаха пред Фрог нюз, че децата, вместо да вървят в клас, принудително ги принуждават да работят на полето. Всяка заран престъпни видове натиквали в микробуси хлапетата като плебеи и ги карали да копаят. В същото време от Инспектората в общината налагали санкции на учителите, в случай че решат да се оплачат, че хлапетата ги няма.
По думите им неотдавна обстановката ескалирала до прекаленост, откакто 12 шефове на учебни заведения в общината били осъдени с предизвестие за уволняване. Източниците ни са безапелационни, че това е станало, тъй като са се ожалили, че болшинството деца, главно от ромски генезис не влизат въобще в клас. Предаваме описа на учителите, които от боязън да не изгубят работата си, избраха да не застават с имената им:

„ Ако видите документите в Инспектората за визитите на учениците, която по-късно отива към министерството, ще си помислите, че всичко е цветя и рози. Но това е подправена вест. В дребните обитаеми места с ромско население, учебните заведения са изцяло празни. Карат ни учителите да вървим да си събираме децата по къщите. И заран е ад-ние дърпаме ученика за едната ръка, от другата го теглят родителите му. Те желаят детето да отиде на полето, където за ден ще им донесе 30 лв.. Изобщо не ги интересува, че помощите ще им спрат. Псуват ни, бият ни, какви ли не унижения поносим. Щом напишем за неволите си в Инспектората, следва наказване.

Там хората си пазят местата и желаят да няма проблем. Ние сме пращали фотоси с микробусите, които карат на работа учениците. Шофьорите са престъпно проявени. Те взимат по 5 лева дневно за всяко дете. Това ги подтиква да са на страната на родителите. Опитахме да осведомяваме за това всички вероятни държавни институции, само че последваха нови санкции. Всеки подвига плещи. И разбрахме, седим си, траем си и отчитаме активност на хартия. В същото време в техникумите и гимназиите тези деца не могат даже да си напишат името без неточност. Затопли ли се времето, занятия не се организират. Класните са празни. Произвеждаме едни необразовани хора. Местните управници не се интересуват от казуса, тъй като са биз-бизе с арендатори и аграрни производители, за които работят хлапетата. Така всички са вързани. Лятото учители не взимат заплата, тъй като я дават на ромите да си запишат децата в тяхното учебно заведение “.

С тв екип взехме решение да заснемем „ битката “ за учениците сред учители и родители. Последва дълго увещание, че ще запазим анонимността на учителите. Основните опасения на даскалите бе да не ги уволнят. В деня на фотосите, обаче те взеха решение да се скрият. Обясниха, че всички, без изключение, са извикани по неотложност в министерството в София.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР