Учители не получават договорените бонуси за 24 май, лекторски часове

...
Учители не получават договорените бонуси за 24 май, лекторски часове
Коментари Харесай

Учители не получавали договорените бонуси

Учители не получават контрактуваните бонуси за 24 май, лекторски часове и други спомагателни заплащания. Това демонстрира изследване на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ". Профсъюзът е направил анкета, в която са взели участие 5000 заети в учебни заведения и детски градини.Според резултатите половината от тях не са получават контрактуваните спомагателни заплащания, оповестиха от синдиката.

От профсъюза напомнят, че синдикатите и просветителното министерство са се договорили, че във времето на отдалеченото образование възнагражденията и спомагателните заплащания на учителите са обезпечени.

" За страдание на българските учители, доста шефове и началници на районни ръководства не са основали организация да се извърши разпореждането на МОН за заплащанията към работещите в системата на междинното обучение ", споделят от синдиката.

Анкетата откри, че на 56.4% от учителите в учебните заведения не са изплатени лекторски часове, на 8.5% са отчасти изплатени и на 30.9% са изцяло изплатени.

Едва към една трета от учителите са получили обичайния
бонус за 24 май. Малко над 23 на 100 са получили част от парите, а на 45% от участвалите в анкетата бонусът не е изплатен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР