Учители и ученици в изобразителното изкуство е мотото на поредица

...
Учители и ученици в изобразителното изкуство е мотото на поредица
Коментари Харесай

Галерии в Кюстендил, София и Варна срещат Учители и ученици в изобразителното изкуство

" Учители и възпитаници в изобразителното изкуство ” е мотото на поредност от изложения на известни български художници и техните възпитаници в галерии в София, Варна и Кюстендил. Днес в кюстендилската изложба " Владимир Димитров-Майстора " откриват първата експозиция. Тя ще бъде предшествана от полемика за приемствеността сред поколенията живописци в родната школа. 
Професорите Емил Попов, Вихрони Попнеделев, Андрей Даниел и Николай Майсторов ще вземат участие в серия от изложения дружно с техни възпитаници по проект на фондация „ Въпреки ". Интересно е по какъв начин си взаимодействат учителят и ученикът, какво си предават един на различен като контакт и до каква степен ученикът подражава на своя учител; Какво желае да построи в своите възпитаници един преподавател; Какво ученикът приема или отхвърля от своя ментор; Ако се еманципира, какво остава в неговото творчество от обучението; Докъде трябва да е провокацията за създаване на личен жанр и позиция - са част от въпросите, които ще се дебатират през днешния ден на срещата в кюстендиската изложба. 
Първата галерия е в партньорство с изложба „ Владимир Димитров - Майстора ” - Кюстендил, едно от най-красивите изложбени пространства в страната. Експозицията е с произведения на възпитаници на скулптора проф. Емил Попов, който е родом от Кюстендил.
 проф. Емил Попов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР