Учителят се връща в класната стая, след като публикува голи снимки на бивш ученик онлайн: „Не е правилно“

...
Учител в гимназията в Ню Джърси тихомълком подаде оставка и
Коментари Харесай

Учител в гимназията в Ню Джърси тихомълком подаде оставка и получи работа в друго училище, след като беше изправен пред удар за споделяне на мистериозно придобито голо селфита на бивш ученик онлайн.

На 21 август съдът нареди на Кристофър Дойл да плати 10 000 долара обезщетение на Кейтлин Кенън според частично съкратено решение, споделено с Fox News Digital, повече от пет години след като той сподели 14 интимни снимки, които е заснела преди години за гадже от колежа.

Кенън току-що беше завършила Пенсилванския държавен университет и започна кариера като телевизионен продуцент за филиал на PBS в Северна Каролина, когато бивш съученик от гимназията изпрати съобщение във Facebook, което непоправимо щеше да промени хода на живота й.

Тези интимни снимки, много от които показват лицето на Кенън, бяха споделени на холандско табло за съобщения, където потребителите споделят порнография без съгласие - обикновено известна като "порно за отмъщение."

Изображенията са организирани по местоположение и обикновено са придружени от собственото име и инициала на фамилията на жертвата – или правописна грешка, използваща небуквено-цифрови знаци, за да се скрият изображенията от търсачки. В случая на Кенън, нейни снимки в различни състояния на събличане бяха споделени заедно с нейното име, фамилия инициал и Wall Township – общността, в която е израснала.

Кенън е направил изображенията три или четири години по-рано. Твърди се, че нейният тогавашен приятел е изгубил телефона си.

След публикуването на изображенията Кенън каза пред Fox News Digital, че е започнала да получава съобщения в социалните медии и имейли в работата си, които са били „сексуални по природа“ и „смътно заплашителни ." Дори членовете на семейството й започнаха да получават обаждания, каза тя.

„Не знам какво е казано по време на тях. Баба ми… получи [а] телефонно обаждане. Тя не повтори казаното – то я караше да се чувства неудобно“, каза Кенън пред Fox.

Между 2004 г. и 2019 г. Дойл преподава математика на първокурсници в гимназията Wall. През 2009 г. тогава 14-годишният Кенън беше негов ученик и той тренираше сестрата на Кенън за училищния отбор по тенис.

През 2019 г. Дойл беше нает от гимназията Пърт Амбой, само на един окръг от него, след като напусна гимназията Wall. Документите на училищния съвет показват, че Дойл е преподавал в училището този семестър, който започна миналата седмица.

В петък представител на човешките ресурси на училището каза на Fox News Digital Дойл „не е служител в района. " Училището отказа подробности за процеса на наемане.

Към петък Дойл все още беше посочен като служител на уебсайта на училището. Когато Fox News Digital разговаря с Кенън, тя каза, че Дойл все още преподава.

"Моето мнение е, че не трябва да му се позволява да преподава в училищата", каза тя в четвъртък. „Това е нещо, което е важно за мен. Предполагам, че не ми стои правилно.“

Повечето хора „никога не разбират кой е публикувал изображенията им“, според Кали Мадиа, адвокат на Кенън, чиято фирма е специализирана в случаи на порно отмъщение. Въпреки това, месеци след като намери снимките й онлайн, след като призовките бяха връчени на сайта на таблото за съобщения и след това на мрежовия доставчик на IP адреса за публикуване, Кенън научи, че нейният бивш учител по математика е качил нейните изображения.

„Мисля, че , за мен това вече беше нещо, с което се занимавах и се борех, че тези снимки бяха онлайн, които не възнамерявах никой да види. След като разбрах, че това е бившият ми учител по математика, беше изключително обезпокоително – удари много по-близо до дома“, каза Кенън пред Fox News Digital. „Накара ме да се почувствам... уплашена, параноична, обидена, че някой в ​​реалния ми живот прави това. Просто си представях, че преди е бил някой, когото не познавам.“

Първоначално тя „опита [своята ] най-добре“, за да повдигне наказателни обвинения в общността, в която е посещавала училище, каза тя, но „получи телефонно обаждане [от детективи], че не са в състояние да го преследват наказателно.“

През декември 2018 г. преди отстраняването му от гимназията Wall през април 2019 г. и след като с него се свързаха адвокатите на Кенън, Дойл написа извинителна публикация на страницата си във Facebook.

„[Аз] обикновено съм доста личен човек, така че не много от вас знаят проблемите, с които съм се сблъсквал, проблемите, които съм имал, или грешките, които съм направил", написа той. „Всеки прави грешки в живота си. Всеки взема лошо решение тук и там... Никога не знаеш през какво преминава някой друг, което го кара да действа по начина, по който го прави. Това не го прави непременно лош човек, просто някой, който е направил грешка."

„За всеки от вас, когото съм наранил или сте усетили, че съм наранен, наистина съжалявам и мога само да се надявам, че можете да ми простите също“, заключи Дойл.

< /p>

Дойл каза в съда, че „[неговото] сърце [му каза], че това не е нещо, което бих направил. Това не е моят характер. Но мозъкът ми ми казва, не знам, какви други възможности има са."

В изявление за Fox News Digital, адвокатът на защитата на Дойл Джеймс Улиано каза, че журито на Върховния съд на Ню Джърси единодушно е установило, че Дойл "не е нанесъл умишлено емоционален стрес на [Кенън]... [и] отказа да присъди на [Кенън] каквито и да е наказателни обезщетения."

"Наградата от $10 000 беше разумна, като се имат предвид доказателствата, представени в процеса, включително свидетелските показания, че снимките на темата са били преди това в интернет," Улиано каза в четвъртък.

В съда Дойл твърди, че просто е качил отново документи, които е намерил на сайта – той обясни на съдебните заседатели, че се опасява, че форумът за общността, в която преподава на студенти, ще изчезне, тъй като периодите неактивността кара форумите на сайта да бъдат изтрити.

Той свидетелства, че е посещавал таблото с изображения всяка седмица и всеки ден в определени периоди. Той също така потвърди, че по време на съдебното производство е бил нает в гимназията Perth Amboy.

Въпреки това, използвайки усъвършенствани инструменти за обратно търсене на изображения като Pimeyes, които използват сложни лицеви признаване, Мадиа каза на Fox News Digital, че адвокатската кантора „никога не е открила друг случай на публикуване на [тези] изображения.”

Улиано отбеляза, че делото е „заведено с инициали, за да се защити самоличността на ищецът, за когото сега няма проблем да търси допълнително медийно внимание."

Под името @revengeprngirl Кенън сподели историята си в TikTok. Тя смени кариерата си, след като снимките й бяха споделени, придобивайки магистърска степен по социална работа, за да помага на жертвите на сексуално насилие и „сексуално насилие въз основа на изображения“.

„За мен е важно да говоря за това, защото за мен, когато Опитвах се да се ориентирам в това – не намерих много ресурси“, каза Кенън пред Fox News Digital. „Мисля, че това е нещо, за което хората наистина не говорят. За мен голяма част от застъпничеството е просто да привлека вниманието към факта, че се случват подобни неща.“

Улиано не може да бъде открит за да коментира очевидната загуба на работа на Дойл. Fox News Digital също не успя да се свърже със самия Дойл.

Daniel Szalkiewicz & Associates, адвокатската кантора на Madia, никога не се е занимавала със случай, при който бивш учител споделя „порно за отмъщение“ на клиент. Въпреки това, каза тя, жертвите на порнография без съгласие обхващат възрастови и класови групи.

„Това се случва всеки ден и се случва на хора, които не бихте очаквали – бивши съдии, по-възрастни хора, които може да не сте снимат интимно съдържание на себе си... Всеки ден получаваме множество обаждания от хора, които преминават през това“, каза Мадиа пред Fox News Digital.

Миналата година Конгресът добави разпоредба към Закона за насилието срещу жени позволявайки на жертви, чиито снимки са разпознаваеми, показани в интимни снимки без тяхно разрешение, да съдят във федералния съд за действителни или ликвидирани щети от $150 000, плюс адвокатски хонорари и разходи.

Тъй като нейните изображения са качени преди 1 октомври 2022 г. , случаят на Кенън не е обхванат от тази разпоредба, каза Мадиа.


Оригинален източник на статия: Учителят се връща в класната стая, след като публикува голи снимки на бивш ученик онлайн: „Това не е“ не седя правилно'

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР