Учител по история беше жестоко убит в Парижко предградие, а

...
Учител по история беше жестоко убит в Парижко предградие, а
Коментари Харесай

Полицията в Париж ликвидира терорист пред училище

Учител по история беше грубо погубен в Парижко предградие, а нападателят беше убит от полицията. Убийството е класифицирано като терористичен акт, по тази причина следствието е поето от националната антитерористична прокуратура.

Нападението е осъществено през вчерашния ден вечерта в северозаподното предградие Конфланс Сент-Онорин. Полицията се е отзовала на сигнал за недоверчив мъж, който обикалял край учебно заведение. Близо до него е била жертвата. При опита за задържане, мъжът е извадил оръжие и е бил убит от силите на реда. По непотвърдена информация той е извикал " Аллах е популярен ".

Нападателят е прерязал гърлото на своята жертвата на улицата, като съвсем я е обезглавил, заяви полицията. Убитият е учител по история в локално учебно заведение. Той е дискутирал с учениците карикатури на пророка Мохамед и против него е имало недоволство от родители при започване на месеца.

Разследването е в ход и рано тази заран полицията заяви, че по отношение на нападението са задържани 4-има души, измежду които и малолетен. Всички са от фамилния кръг на килъра. Създаден е спешен щаб, а вътрешният министър се завърна спешно от чужбина.

Френският президент и някои министри посетиха учебното заведение, като Еманюел Макрон дефинира убийството като " ислямистка терористична офанзива ".

" Днес един от нашите съграждани беше погубен, тъй като учеше учениците си какво е независимост на изразяването. Призовавам всички сънародници да се обединим и да блокираме мракобесието ", сподели Макрон.

Министърът на образованието назова убийството " нахлуване против френската нация ".

Според френската телевизия BFMTV нападателят е роден в Москва през 2002 година Той не е прочут на френските служби за сигурност и не е бил систематизиран като рисков. Бил е въоръжен с нож и автоматизирана пушка, с която е заплашил пристигналите служители на реда и те са го простреляли.

Убитият преподавател е на 47 години, преподавал е география и история. Показвал е карикатури на пророка Мохамед, с цел да изясни на своите възпитаници какво е независимост на изложение.

Убийството поради карикатури на пророка Мохамед подсети за офанзивата срещу сатиричното списание " Шарли Ебдо " преди 5 години, както и тази през предишния месец, когато преселник от Пакистан рани двама души покрай постройката.

Редакцията на " Шарли Ебдо " реагира след убийството:  " Изразяваме възприятие на смут, само че и на протест против офанзивата против преподавател, който изпълнявайки служебния си дълг беше погубен от набожен маниак ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР