Училищните автобуси в София вече могат да се движат в

...
Училищните автобуси в София вече могат да се движат в
Коментари Харесай

Пускат училищните автобуси в буслентите в столицата

Училищните рейсове в София към този момент могат да се движат в бус лентите. Това реши Столичният общински съвет /СОС/ на съвещанието си през днешния ден. Според вносителите на предлагането натовареният трафик в утринните часове води до закъснения.

" Когато пътна лента е сигнализирана за придвижване единствено на транспортни средства от постоянните линии за публичен транспорт на пасажери, се не разрешава придвижването на други пътни транспортни средства, като се изключи пътните транспортни средства, извършващи инцидентен или профилиран транспорт на деца и/или възпитаници ", е записано в променената разпоредба. Там е посочено още, че в Направление " Транспорт и градска подвижност " на Столична община се основава и поддържа база данни по отношение на профилираните транспорти. Базата данни се актуализира ежемесечно и се дава на Столична дирекция на вътрешните работи - отдел " Пътна полиция ".

Вносителите акцентират шест амбициозни цели, които си слагат с признатата смяна - улеснение на напредването на децата до учебно заведение, облекчение на престоя им в трафика, отбягване на закъсненията посредством по-бърз и по-удобен учебен превоз, гарантиране на сигурността на напредването и понижаване на рисковите обстановки, разпространение на учебния превоз като елементарно и комфортно средство за пътешестване от и до учебно заведение, което да докара до облекчение на трафика, както и обезпечаване на мира за родителите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР